Türkiye'de sıcak geçen kış haberlere konu olmaya devam ederken, dünyanın en soğuk köyü adeta donuyor. 1920'li yıllarda ren geyiği çobanları için mola yeri olarak kullanılan köy, dünyadaki en soğuk köy olarak biliniyor. Rusya sınırları içerisinde yer alan Oymyakon'da yaşanan soğuğa termometreler dahi dayanamıyor.

Fotoğraf: Amos Chapple

YERLEŞİK HAYAT OLAN EN SOĞUK YER

Antartika'da daha düşük dereceli bölgeler bulunmasına karşın, Rusya'daki Oymyakon köyü, en soğuk yerleşim yeri bulunan köy olduğu için daha özel görülüyor. Bu köyde kayıtlara geçen en düşük sıcaklık ise -71 santigrat derece.

Fotoğraf: Amos Chapple

[old_news_related_template title="Kar ne zaman yağacak! İşte Türkiye'de kara kışın başlayacağı tarih..." desc="İstanbul'da beklenen kar yağışı etkili olmadı, kar özlemi çeken vatandaşlar kar ne zaman yağacak sorusuna cevap arıyor. Heyecanla kar haberlerini bekleyen vatandaşlar havanın son dakikada değişmesiyle yine kara hasret kaldı. Sıcak geçen ocak ayında hava sıcakları yavaş yavaş düşmeye başladı. En son meteorolojik verilere göre kar yağışının etkili olacağı tarih belli oldu. Anadolu'da ise vatandaşlar kar duasına çıktı, geç kalan kışın tüm hayatı etkilediği Muş'un Çatbaşı köyü sakinleri, cami imamıyla birlikte 'kar duası' yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/son-dakika-hava-durumu-haberleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/persembe-prova-pazartesi-kara-kis-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-haberleri-2175392/"]