Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ninde silahlı saldırı meydana geldi. Silahlı saldırganlar valilik binasına ateş açarak girdi. Yerel kaynaklar saldırganların ateş açmaya devam ettiğini aktardı.

Reuters'ın haberinde saldırganların 2 polisi yaraladığı ifade edilirken, görgü tanıkları pencereden ateş açıldığı ve çatışmanın devam ettiğini duyurdu.

Vali yardımcısı Tahir Abdullah ve bir güvenlik görevlisinin verdiği bilgiye göre iki polis yaralandı. Abdullah, "Sabah 0745 civarında iki silahlı kişi valilik binasının giriş kapısına yaklaştı ve muhafızlara ateş açtı. Binaya girdiler ve şu anda üçüncü kattalar. Güvenlik güçleri binayı kuşattı ve zemin kata girdiler; saldırganlara karşı harekete geçmeye hazırlanıyorlar" dedi.


erbil-reuters3


Olay bölgesindeki AA muhabiri, valilik binasına ateş açarak giren silahlı 3 kişiden birinin üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin de
öldürüldüğünü belirtti.  Son saldırgan ise valilik çalışanını rehin aldıktan sonra çatışmayı sürdürdü. Olay yerinden edinilen bilgilere göre rehinenin kurtarılmasının ardından son saldırgan da etkisiz hale getirildi.


erbil-reuters2


Reuters'ın haberinde saldırganların IŞİD mensubu olduğu belirtildi.

Öte yandan Erbil valisi son dakika yaptığı açıklamada bir çalışanlarının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Detaylar geliyor...