İki liderin telefon görüşmesinde Fransız Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan'a Afrin'de ateşkese uyulması çağrısında bulunduğu ifade edilmişti. Erdoğan'ın yanıtı sert oldu.

Erdoğan, "Bize akıl vermeye kalkanlar, Cezayir’de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. Bize yıllarca hep kara diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli, aydınlık, bereketli bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin insafsızlıklarını, vicdansızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İki liderin daha önceki görüşmelerinde de Afrin operasyonu gündeme gelmiş, Türkiye Dışişleri'nden yapılan açıklamada Fransa yalanlanmış ve görüşmede Afrin'e atıfta bulunulmadığı belirtilmişti.

ABD'YE DE SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz ve Ege'de yaşanan mülteci kriziyle ilgili de konuştu. Erdoğan, ABD'ye hitaben "Hanginiz Ege'de, Akdeniz'de ölümle baş başa olan insanları topladınız" ifadelerini kullanırken, ABD'nin Akdeniz'deki doğalgaz krizine yönelik 6. Filo'yu gönderme kararına atıfta bulunarak "Siz oralara ancak 6. Filo ile gelirsiniz" dedi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin harekatı çok daha hızlı şekilde yürüyecek" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasında Afrin harekatına ilişkin bilgiler deveren Erdoğan, 'Cinderes'e baskı artmış bulunuyor. Teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Afrin şehir merkezinin kuşatması önündeki büyük engellerden biri de ortadan kalkmış olacak. Harekatın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/1-59_16_9_1520329057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-erdogan-konusuyor-14-2268408/"]