Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan, görüşmenin bölgeye yeni bir umut getireceğini söyledi.

Erdoğan görüşmenin başında yaptığı açıklamada "Siyasi, askeri, ekonomik birçok konularda fikir alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek boyuttadır. Soçi'den çıkacak açıklama inanıyorum ki bölgeye de çok daha farklı bir umut olacaktır" ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLERİMİZ HAYLİ AKTİF


Erdoğan'ı, Soçi'deki resmi konutu Boçarov Ruçey'de ağırlayan Putin, görüşmeye geçmeden önce Türk lidere hitaben şöyle konuştu: "İlişkilerimiz hayli aktif ve olumlu bir biçimde gelişiyor. Bu, ticari ekonomik ilişkilerimiz için de geçerli. Bu alandaki ilişkilerimiz hızlı bir tempoyla gelişiyor. İlişkilerimizin geliştiği bir diğer alan da, hem bölgesel hem de uluslararası alanda güvenlik konusunda yaptığımız işbirliği. Sorunlar çok fazla, aralarından bazılarıysa çok karmaşık. Fikir alışverişi yapmak ve çözülmemiş sorunlara çözüm aramak için sizi gördüğüme çok memnunum."

[old_news_related_template title="Erdoğan-Putin zirvesi öncesinde, Rusya'dan şok açıklama: Görüş ayrılığı var" desc="Bugün Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşecek Putin-Erdoğan zirvesi öncesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamalarda bulundu. Peskov, 'İdlib'deki durum kritik. Rusya ve Türkiye'nin görüş ayrılıkları var. Bu da en üst düzeyde ciddi bir görüşme yapılmasını gerektiriyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/erdogan-reuters-4_16_9_1537173415.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/erdogan-putin-zirvesi-oncesinde-rusyadan-sok-aciklama-gorus-ayriligi-var-2629962/"]