Teknolojinin gelişmesiyle birlikte protesto biçimleri de şekil değiştirdi... ABD'nin tartşma yaratan ve her tweet'i ve açıklaması olay olan başkanı Donald Trump'ı protesto eden bir grup hacker kimsenin aklına gelmeyen bir yöntem uyguladı. Hackerlar Google'ın algoritmasıyla oynayarak arama motorunu kullananları şaşkına çevirdi.

Hackerlar Google'ın arama motoruna İngilizce olarak ahmak, enayi veya salak anlamlarına gelen "idiot" yazan kişilerin karşısına, görseller sekmesinde ABD Başkanı Trump'ın görselini yerleştirmeyi başardı. Farklı ülkelerde de yapıldığı zaman yine benzer sonu çıkarken, ABD'li rock grubu Green Day de listede yer aldı. Grubun listede yer almasının sebebi olarak American Idiot isimli şarkısının varlığı gösteriliyor.

Türkiye'de bu haber yazılırken arama motorundaki 24 fotoğraf karesinden 17'sinde Trump vardı. Türkiye'de bu haber yazılırken arama motorundaki 24 fotoğraf karesinden 17'sinde Trump vardı.


Uluslararası kamuoyu tarafından "Google bombalaması" olarak bilinen hackerlık sistemi ile bir açıklama yapan Google yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve güvenlik açığının tespit edilmeye çalışıldığını duyurdu.

Avrupa Komisyonu tarafından tekel olduğu ve usulsüz anlaşmalara imza attığı gerekçesiyle 4.3 milyar dolarlık para cezası alan Google'ı dün savunan Trump'ın arama motorunda böyle bir şekilde çıkması ise sosyal medyada gündem oldu.