Washington Post gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kaşıkçı'nın kaybolmasından önce Suudi yetkililerin muhalif gazeteciyi yakalamak üzere kendi aralarında yaptıkları görüşmeler Amerikan istihbaratının dinlemesine takıldı.

Haberde söz konusu görüşmelerde Suudi yetkililerin Kaşıkçı'yı Suudi Arabistan'a getirmeyi ve burada ele geçirmeyi planladıkları belirtildi.

Suudi yetkililerin Kaşıkçı'yı sorgulamak için mi yoksa öldürmek için mi yakalamak istediği ve Amerikalı yetkililerin Kaşıkçı'yı konu hakkına bilgilendirip bilgilendirmediği bilinmiyor.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan El Vatan gazetesine büyük katkıda bulunan Washington Post yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gitmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'ın ABD'deki büyükelçisi açıkladı: Türkiye'deki soruşturmaya Suudiler de katılacak" desc="Suudi Arabistan'ın Washington'daki Büyükelçisi Prens Halid Bin Salman, Türkiye'de Türk kolluk gücü tarafından yürütülen kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına Suudi polisinin de katılacağını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikcia-reuters_16_9_1539159483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suudi-arabistanin-abddeki-buyukelcisi-acikladi-turkiyedeki-sorusturmaya-suudiler-de-katilacak-2672143/"]