Dünyanın en popüler kentlerinden New York'taki meşhur Central Park dün korku dolu bir geceye ev sahipliği yaptı... Birbirinden ünlü isimlerin sahneye çıktığı Global Citizen Festivali sırasında bir kişinin ateş açması sonucunda izdiham yaşandı.

 

Konserleri izlemeye gelen binlerce insan kaçmaya çalışırken birbirini ezdi ve çok sayıda insan yaralandı. Bazı izleyicilerin "Silahlı bir saldırgan var" diye yardım istemesi üzerine karmaşa çıktı. Olay yerine gelen New York polisi inceleme yaparken bu sırada sahneye çıkan Coldplay grubunun solisti Chris Martin seyircileri sakinleştirmeye çalıştı. Martin, "Hiçbir şey olmuyor. Her şey kontrol altında, herkes şu an güvenlikli bir alan içerisinde" dedi.

Yaşanan arbede sonrasında çok sayıda festival katılımcısı gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan arbede sonrasında çok sayıda festival katılımcısı gözyaşlarına boğuldu.


Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken yaralananlar tedavi altına alındı. Festivalde Weeknd, Naomi Campbell, Janelle Moae, Hugh Jackman ve Shawn Mendes gibi isimler sahne aldı.