Meksika'nın Acapulco kentinde sıra dışı günler yaşanıyor. Kentte artan suç oranlarıyla mücadele kapsamında başlatılan soruşturmada polisler de mercek altına alındı.

Uyuşturucu çeteleriyle iş birliği yaptığı düşünülen polisler soruşturulurken, kentteki tüm polislerin silahlarına el kondu. Askerler, polis memurlarını gözaltına alırken, kentte güvenlik amacıyla devriye gezmeye başladı.

Soruşturma kentte iki üst düzey polis yetkilisinin cinayetle suçlanmasından sonra başlatıldı.


[old_news_related_template title="Dehşet konteyneri... Koku yayılınca ortaya çıktı..." desc="Meksika'da bir konteyner, bitmek bilmeyen şiddet olaylarının boyutunu gözler önüne serdi. Jalisco eyaletinde, morglarda yer kalmaması nedeniyle 157 cesedin bir konteynerde tutulması, kokundan rahatsız olan bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/meksika-reuters-1_16_9_1537255828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dehset-konteyneri-gomecek-yer-kalmayinca-2631980/"]


Amerikan gazetelerinin "Meksika'nın cinayet başkenti" dediği Acapulco ülkede en fazla cinayet işlenen yerlerden biri haline geldi. Cinayet oranı 100 bin kişide 103'e çıktı.

Meksika polis yetkilileri, Acapulco'daki soruşturmanın polis memurlarının mesleki eğitimlerinin yetersiz ve maaşlarının düşük olması nedeniyle çeteler tarafından hedef alınabileceği kaygısıyla başlatıldığını açıkladı.

Çetelerin polise kendilerine çalışması için para teklif ettiği ve bunu reddeden memurları öldürmekle tehdit ettiği belirtiliyor.