ABD Başkanı Donald Trump İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Trump, "Bu konuda endişeliyim. Duyduklarım hoşuma gitmiyor. Umarım bu kendi kendine çözülür. Şu an kimse bu konuda hiçbir şey bilmiyor" ifadelerini kullandı.

BM DE ENDİŞELERİNİ İLETTİ

Birleşmiş Milletler (BM), Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının son derece endişe verici olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Washington Post Yazarı Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Kaşıkçı'nın durumunu yakından takip ettiğini belirten Dujarric, “Genel Sekreter, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından son derece endişe duyuyor” dedi.

Dujarric, Bulgaristan'da yolsuzlukları araştıran gazeteci Viktoria Marinova'nın öldürülmesi de dahil olmak üzere son dönemde yaşanan gazetecilere yönelik şiddet olaylarının oldukça endişe verici olduğunu ifade etti.

REUTERS - AA


 

 

[old_news_related_template title="ABD'li senatörlerden Suudi yönetimine 'Kaşıkçı' tepkisi" desc="Almanya ve Fransa'dan sonra Suudi yönetime bir tepki de ABD'den geldi. ABD'de Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, 'Eğer Suudi yönetiminin yanlış yaptığına ilişkin iddialarda herhangi bir hakikat payı varsa, bu durumun ABD-Suudi ilişkilerine yıkıcı etki yapacağı, ayrıca hem ekonomik hem de diğer açılardan bunun ağır bir bedelinin olacağı konusunda hemfikiriz' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/abd-bayrak-1_16_9_1539024353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdli-senatorlerden-suudi-yonetimine-kasikci-tepkisi-2669186/"]




[old_news_related_template title="CHP'den kayıp Suudi gazeteci çıkışı: Türkiye'de barınamaz" desc="CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddialarıyla ilgili, 'Suudi Arabistan'ın bu konuda yeterince açıklama yaptığını duymuyoruz. Eğer doğruysa bu, Viyana Sözleşmesi'nin ihlalidir ve bunu ihlal edenler, Türkiye'de barınamaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/cemal-kasikci-aa_16_9_1539013245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpden-kayip-suudi-gazeteci-cikisi-turkiyede-barinamaz-2669026/"]

 

[old_news_related_template title="Cemal Kaşıkçı kimdir? Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın hayatı..." desc="Cemal Kaşıkçı Kaşıkçı'nın nerede olduğu merak edilirken bir taraftan Kaşıkçı'nın kim ve kaç yaşında olduğu araştırılan konular arasında. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Gazeteci Cemal Kaşıçı vatandaşlar tarafından araştırma konusu oldu. İşte Cemal Kaşıkçı'nın hayatı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikci-aa_16_9_1538860223_16_9_1538908491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cemal-kasikci-kimdir-suudi-gazeteci-cemal-kasikcinin-hayati-2666984/"]