Terör örgütü PKK/YPG'lilerin silahlarını teslim ederek Menbiç'ten çekilmeleri için kritik süreç bugün başladı. TSK'nin son olarak 8'inci devriyesini gerçekleştirdiği Menbiç ile El Bab sınırı arasındaki mevzilerde ABD ve Fransız askerlerini taşıyan zırhlı araçların fotoğrafları paylaşıldı.

[old_news_related_template title="Gözler Menbiç'te... Terör örgütünün bugün ayrılması bekleniyor" desc="ABD ile Türkiye arasında büyük bir krize sebep olan Menbiç konusunda bugün kritik gün. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz hafta Suriye'deki yol haritasını açıklamış ve 4 Temmuz'dan itibaren terör örgütü YPG/PYD'lilerin Menbiç'ten çıkacağını açıklamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/cavusoglu-reuters_16_9_1530694095.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/gozler-menbicte-teror-orgutunun-bugun-ayrilmasi-bekleniyor-2502125/"]
Menbiç Askeri Meclisi Sorumlusu Şervan Derviş dün akşam fotoğrafları, "Menbiç'te ön cephede uluslararası koalisyondaki Fransız ve ABD askerlerinin devriye fotoğrafları" mesajı ile paylaştı. Fotoğraflarda iki ülke bayraklarını taşıyan zırhlı araçların Menbiç ile El Bab arasındaki sınır bölgesinde konuşlandıkları görüldü.

elbab-dha

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakata göre; Menbiç'teki PKK-YPG terör örgütü mensuplarının bugün silahlarını Amerikalılara teslim ederek kentten çekilmesinin beklendiği belirtildi.