Kanada'nın Yukon bölgesinde Sourtoe Cocktail Club isimli barda ilginç bir uygulama dikkat çekiyor. Mekana üye olmak isteyen kişilerin 90 yılı aşkın süredir uygulanan bir ritüeli gerçekleştirmesi isteniyor.

Buna göre 'Kaptan Parmak' adlı içkiden sipariş veren kişiye, içinde mumyalanmış bir insan parmağı olan içki servis ediliyor. Üyelik şartları gayet açık ve basit. Gelen içki hızlı ya da yavaş içilebilir, ancak dudakların parmağa değmesi gerekiyor.


parmak-abaca-3


Bunu başaran kişiler artık kulübün bir üyesi sayılıyor. Sıra dışı gelenek 1920'li yıllara dayanıyor. Louie Linken isimli bir adam, kızaklarla bölgeye kaçak olarak içki sokmaya çalışırken parmağını donarak kaybediyor.


parmak-abaca-2


1 yıl sonra Yukon nehirlerinde kaptanlık yapan Dick Stevenson parmağı bulmuş ve ardından barı kurarak üyelik şartlarını hayata geçirmiş.


parmak-abaca-1


Orijinal parmak 1980'de bir adam tarafından yutulduktan sonra barın elinde şu anda iki insan parmağı bulunuyor. 480 kilometrelik Yukon Ultra Maratonu sırasında 3 parmağını kaybeden İngiliz Nick Griffiths, parmaklarını buraya bağışlamış.