Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım; emeklilere bayrak ikramiyesinden, vergi affına kadar bir çok alanda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamasına göre emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 1000’er lira ikramiye verilecek.

ŞİMŞEK "BEN DE CHP'YE OY VERİRİM" DEMİŞTİ


Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı emekli ikramiyesi vaadi 2015 seçimlerinde CHP'nin vaadiydi. O dönem Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CHP'nin "emekli ikramiyesi" vaadi için "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceğim... Biliyorsunuz toplumda bir söz var; Bekara karı boşamak kolay... 11 milyona yakın emeklimiz var. Çarpın bir bakayım... Yani bir kalemde bütçe açığını yüzde 70 arttıracak, gerçekçi değil." yorumunda bulunmuştu.

taahutname

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR


Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının ardından o dönem söylediği sözler tekrar gündeme gelen Mehmet Şimşek ise sessizliğini koruyor. Herhangi bir medya kuruluşuna açıklama yapmayan Mehmet Şimşek dün sosyal medya hesabı üzerinden sadece 1 Mayıs ile ilgili bir paylaşımda bulunurken başka bir paylaşımı da retweet etti. Şimşek'in önümüzdeki dönemde konu ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.