Türkiye Mart ayında yerel seçimlere gidiyor. Seçimlerin heyecanı her geçen gün artmaya devam ederken seçim müjdeleri de art arda gelmeye başladı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YÜZDE 10 İNDİRİM


Artan döviz kuru nedeniyle bu yıl defalarca zam gelen elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yeni yılda yüzde 10 indirim gelecek. Elektrik fiyatlarına geçen yılın başında yüzde 8.8, nisan ayında yüzde 2.89, ekim ayında yüzde 9, eylül ayında yüzde 9 ve ekim ayında yüzde 9 zam gelmişti.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 26 ZAM


Asgari Ücret Komisyonu 6 Aralık'ta başlayan çalışmalarını dün sonuçlandırdı. 2019 yılı için belirlenen asgari ücret net 2 bin 20 TL oldu. Asgari ücret yüzde 26.05 artışla 417 TL zamlandı. Türk-İş 2.000 TL'nin üzerinde yüzde 25 enflasyon ve refah payı talep edeceklerini söylemişti.

FSM CEZALARI SİLİNDİ


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün faaliyete geçişi sonrası, FSM'den geçiş yapan bazı araçların geçişi yasaklanmıştı. Ancak durumdan haberi olmayan çok sayıda araç sahibi, kendilerine tebliğ edilen veye sistem üzerinden yaptıkları sorgulamada şoke olmuştu. Her geçiş için 600 TL'lik ceza kesilen araç sahiplerinden 200 bin liraya kadar ceza kesilen olmuştu. Araç sahiplerini isyan ettiren bu cezalar silindi. Cezaları ödeyen araç sahiplerine ise paraları iade edilecek.

İMAR BARIŞI'NIN KAPSAMI GENİŞLEDİ


24 Haziran milletvekilleri seçimleri öncesinde hayata geçirilen İmar Barışı uygulamasının kapsamı genişletildi. Yaklaşık 14 milyon yapı için seçim öncesi çıkarılan İmar Barışı düzenlemesinde İstanbul Boğazı ön görünümü ve etkilenme bölgesinde kalan yerler tepkiler üzerine kapsam dışı bırakılmıştı.

Verilen yasa teklifiyle Boğaz'da yer alan üç ilçede, ruhsatsız inşa edilmiş ve kaçak eklentisi olan yapıların İmar Barışı'ndan faydalanmasının önü açıldı. Yasa teklifinde yer alan kroki ve koordinatlara göre Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar sınırlarında bulunan bazı gecekondu mahalleleri İmar Barışı'ndan faydalanabilecek. 31 Aralık'ta sona erecek düzenlemede başvuru süresinin bu bölgelerde oturan yapı sahipleri için uzatılacağı belirtiliyor.

CHP, BELEDİYELERİNDE 2 BİN 200 TL ASGARİ ÜCRET VERECEK


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu TBMM’de bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bütün CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını açıkladı.