Gebelik sonrasında annelere çocuğun sağlığı göz önünde bulundurularak gün içinde emzirme yani süt izni verilir. Bebekler 1 yaşını doldurana kadar anneler bu izinden faydalanabilir.

SÜT İZNİ SÜRESİ NE KADAR VE NASIL KULLANILIYOR?

Doğum yapmış kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır. Çocuk 1 yaşına geldiğinde bu izin hakkı bitmiş olur.Süt izni işçinin fiilen çalıştığı süreler için geçerlidir. Çalışılmayan günler için süt izni hakkı bulunmaz.

süt izni

MEMURLARDA SÜT İZNİ

4C emekli sandığı kapsamındaki memur annenin ise doğum sonrası izninin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ay günde 3 saat, ikinci 6 ay günde 1,5 saat süt izni süresi hakkı bulunmaktadır.

Ayrıca doğum yapan memur; analık izni süresi bittikten sonra kesintisiz olarak en az 12 ay süre ile aylıksız izin alması durumunda, süt izni hakkını kullanmamış olacaktır.

[old_news_related_template title="Doğum sonrası kısmi süreli çalışma saatleri, yönetmelik ne diyor" desc="Yarı zamanlı çalışma ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler, doğum sonrası çalışan ebeveynlere devlet destekli yarı zamanlı çalışma imkanı tanımaktadır. Doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadınlara izin hakkı verilir. Peki erkeklerin yarı zamanlı çalışma şansı var mı? İşte yarım zamanlı çalışma sistemi ile ilgili detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/omuzda-telefon-7-custom_16_9_1521962184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yari-zamanli-calisma-nedir-dogum-sonrasi-kismi-sureli-calisma-saatleri-yonetmelik-ne-diyor-2309173/"]

[old_news_related_template title="Yıllık izin süreleri İş Kanunu'nda kaç gündür?" desc="Yaz döneminin yaklaşması ve erken rezervasyon kampanyalarının başlaması ile çalışanlar yıllık izin sürelerini hesaplamaya başladı. Yıllık ücretli izin hakkı İş Kanununa tabi olarak çalışan işçilere uygulanır. Bunun için işçinin iş sözleşmesine dayanarak bir işte ücret karşılığı çalışması gerekir. Yıllık izin nedir? İş Kanunu yıllık izin süreleri ne kadar? Yıllık ücretli izin yönetmeliği ne diyor? Tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/tatil_16_9_1522141881.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yillik-izin-sureleri-is-kanununda-kac-gundur-sgk-izin-yonetmeligi-2313228/"]