Sevdiklerine ve akrabalarına bu kutsal günde mesaj göndermek hatırlamak ve iyi temennilerde bulunmak için en güncel resimli cuma mesajlarımızı kullanabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Cuma günü Müminlerin bayramı kabul edilir. Bugün yapılan ibadetlere iki kat sevap yazılır. Hadiste buyuruluyor ki "Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer." (İmam-ı Gazali). Mübarek Cuma gününü güzel geçirmenin bir yolu da sevdiklerinize Cuma mesajı yollamaktır. İşte en güzel resimli Cuma mesajları...

9 ŞUBAT CUMA MESAJLARI

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

c1

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

c2

Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı cumalar.

c3

Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar.

c4

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

c5

-Ey rabbim; istemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; duasını beklediğimizi hayırlara ulaştırmamanı diliyorum. Hayırlı cumalar…

SULTAN AHMET CAMİİ



CUMA GÜNÜ NEDEN ÖNEMLİ

Müminlerin Bayramı olarak bilinen Cuma günü ile ilgili Kur’an-ı Kerimde müstakil sure bulunmaktadır. Bu surede cenabı Allah Cuma günü ile ilgili olarak şöyle buyurmaktadır:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” Bu ayeti kerimede Cuma namazı saatinde bütün dünyevi işlere ara verip Allah’ı anmak üzere camilere adede koşarak gitmek teşvik edilirken, namaz sonrasında da dağılıp dünyevi maişetin temini konusunda çaba göstermek istenmiştir. Esasen dinimiz her konuda olduğu gibi ibadetlerde de orta yolu tavsiye etmiştir. Namaz ne kadar önemli ise dünya geçimi için çalışmak da o kadar önemlidir.

Cuma gününün faziletini anlatan peygamber efendimiz (SAV) bir hadisinde şöyle buyuruyor “Güneşin doğduğu günlerin en hayırlısı Cuma günüdür.” Âdem o gün yaratıldı, o gün cennetten yere indirildi, o gün tövbesi kabul edildi ve o gün vefat etti, kıyamet günü de o gün kopacaktır. İns ve cinden başka hiçbir yaratık yoktur ki, tan yeri ağardıktan gün doğuncaya kadar ¬kıyamet belki bu gün kopar korkusu ile¬ kulak kabartmasın. Bir de o günün içinde bir saat vardır ki, bir Müslüman kul, tesadüfen, o esnada namaz kılıp Allah Teâlâ Hazretleri’nden bir hacetini dilerse, onu Allah Teâla muhakkak ona verir.”

Cenabı Allah Hucurat suresinde müminlerin kardeş olduğunu belirtmektedir. İşte Cuma günü sayesinde bu kardeşlik pekişir. Zira o gün kardeşler bir araya gelmek suretiyle aralarındaki muhabbet ve sevgi bağları güçlenir. Hep birlikte toplu olarak namaz kılar, dua ve niyazda bulunurlar. Toplu ibadetin yanısıra sorunlarına birlikte çözüm yolları araştırırlar. Bir bakıma küçük bir kongre olan Cuma namazı vesilesiyle bir araya gelen kardeşler, bu birliktelik sayesinde güçlenerek ayrılırlar. Haftada bir gün gerçekleşen bu kongre onları bir hafta boyunca canlı ve dinamik tutar. Dinledikleri vaaz ve hutbe sayesinde bilgilerini artırmaktadırlar. Evlerine döndüklerinde öğrendikleri bu güzel vaaz ve nasihati çocuklarıyla paylaşmak suretiyle bilginin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmaktadırlar. Bu şekilde her bir birey aynı zamanda ilim ve hikmetin taşıyıcısı olur.