Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek, kendisi döneminde Karşıyaka Mezarlığının karşısındaki İvedikköy’ün mezarlık yapılmasına yönelik projesini iptal eden yeni Başkan Tuna’ya tepki gösterdi. Gökçek, “Buranın iptal edilmesi büyük yanlıştır. Onbinlerce Ankaralı kaybetmiştir” dedi. Gökçek’e yanıt veren Tuna ise, ‘Ankara’da defin işlemlerini karşılayacak kadar mezarlık var. Vatandaş istemediği için iptal edildi. Melih Bey’in attığı tweetlere cevap vermem de yakışık almaz” dedi.  Gökçek'in twitter hesabından yaptığı  "Yeni mezarlığın manzarasını bozacağını düşünen bir balık lokantası defaatle bana da müracaat ederek, pek çok tanıdığı devreye sokarak mezarlığın genişletilmemesini istedi." şeklindeki açıklaması hatırlatılan Tuna, "Söz konusu olan yerle ilgili olarak da orada bir kebapçı mı köfteci mi lokantacı mı meselesi varmış. Ben onu bilmem, benimle teması da olmadı" diye yanıt verdi.

[old_news_related_template title="Gökçek’ten yeni başkan Tuna’ya tepki!" desc="Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek'e bir darbe daha geldi!.. Yeni başkan Mustafa Tuna, Gökçek'in bir projesini daha iptal etti. Gökçek, kendi döneminde alınan Karşıyaka Mezarlığı’nın karşısındaki alana mezarlık yapılması kararını iptal eden Tuna'ya, sosyal medyadan tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/basliksiz-4-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gokcekten-yeni-baskan-tunaya-tepki-2215341/"]

25 YIL YETECEK YER VAR


Gökçek, önceki gün twitter hesabından, mezarlık prıojesinin iptalini eleştirmişti. Tuna ise bu eleştiriyi hemen cevapladı ve “Benim Melih Bey'in attığı tweetlere cevap vermem yakışık almaz. Karşıyaka Mezarlığı'nda bir doluluk söz konusu. 1-2 yıl daha ancak Karşıyaka Mezarlığı defin işlemlerini cevaplandırabilecek durumda. Ama tedbirler alınmış. Batı bölgesi Sincan'da 20-25 sene yetecek kadar mezarlık alanı var. Keçiören-Pursaklar Bölgesi'nde de yeni mezarlık çalışması yapıldı'' dedi ve şunları söyledi:
''Melih Bey zamanında İvedikköy'ün de mezarlık olması için düzenleme yapılmış, vatandaşların ise yoğun tepkisi olmuş. ‘İvedik’in birçok arazisi Karşıyaka Mezarlığı alanı içerisinde kaldı. Bizim köyümüzü de oraya koymayalım. İnsanların rahat edebileceği bir alan olsun’ şeklinde talepleri olmuş. Yaklaşık 100 dönümlük bir arazi. Bu mezarlığın Karşıyaka ile ilintisi yok. Apayrı yerde bir alan. Köyün tarihi geçmişi ile de taleplere aykırı bir durum... Biz bu konuyu Meclis’e getirdik. Meclis’teki arkadaşlar da uygun gördüler”

"KEBAPÇI KÖFTECİ BİLMEM..."


Tabi bu söz konusu olan yerle ilgili olarak da orada bir kebapçı mı köfteci mi lokantacı mı meselesi varmış. Ben onu bilmem, benimle teması da olmadı. Bir defa söz konusu olan mezarlık yeri Karşıyaka mezarlığıyla bağlantılı değil, bir ilintisi yok, komşuluğu yok. Aradan cadde geçiyor, bir yol geçiyor, ileride İvedik köyünün konutların evlerin arasında tepede bir alan söz konusu olan.

GÖKÇEK NE DEMİŞTİ?


Gökçek, kendi döneminde kabul edilen mezarlık projesinin iptaliyle ilgili Twitter hesabından Tuna’yı eleştirerek şu mesajları atmıştı:  "Karşıyaka Mezarlığı bir yıl içinde doluyor. Bu nedenle benim belediye başkanlığım dönemimde mezarlığın karşısında hazineye ait araziyi mezar alanı olarak ilân etmiş ve Karşıkaya Mezarlığı’nı büyütmüştük. Ancak yeni mezarlığın manzarasını bozacağını düşünen bir balık lokantası defaatle bana da müracaat ederek, pek çok tanıdığı devreye sokarak mezarlığın genişletilmemesini istedi. Ben kamu menfaatinin bunu gerektirdiğini, arazinin hazineye ait olması nedeniyle belediyenin cebinden para çıkmayacağını söyleyerek bütün baskılara rağmen bu istekleri reddettim. Fakat bugün gazetelerde okuduğuma göre Ankara Büyükşehir Meclisi’nden yeni karar çıkartılarak yeni mezarlık iptal edilmiş. Buranın iptal edilmesi büyük yanlıştır. Bir sene sonra Ankaralının şikayeti en üst seviyeye çıkacaktır. Civar sakinlerinin şikayeti doğru değildir. Eğer mezarlıktan şikayet varsa sol taraf zaten mezarlıktır. Vatandaşı tahrik eden bir balıkçıdır. Bir kimsenin şahsi menfaatı için on binlerce Ankaralı kaybetmiştir. İkazı Ankara için boyun borcu olarak gördüm. Kamuoyunun bilgisine."