TBMM’de 2000-2007 yılları arasında CHP İstanbul milletvekilliği ve 2010-2011 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı. “Partide bir oylama yapılsın, seçilirsem seve seve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olurum ve kazanırım” diyen Şimşek şu vaatle sözlerine başladı:

HARUN-KARUN OLANLAR

“Talan olmuş bir İstanbul var, halk bu gerçekleri görüyor, ona göre oy verecektir. Seçmenlerimizin gerçekleri görmesini istiyorum. Lütfen gelen kişi mal varlığını 6 ayda bir basın toplantısıyla açıklamalı. Dönem sonuna
bırakmamalı. Yoksa gelirsin bir alyansla, gösterirsin bundan başka bir şeyim yok diye. Sonra harun ile gidip karun olanlar hikayesine dönüyor iş.” Berhan Şimşek, “Dünyanın en büyük şehirlerinden birine talip oldunuz. Bu sizde bir korku yaratıyor mu?” sorumuza şu yanıtı verdi: “İstanbul’a ihanet ettik diyenler bir korku yaşamalı. Kendine, vicdanına, yapacağı işe güvenen bir insanda korku olmaz. İstanbul koca bir şehir. Hatta biz İstanbul’u tek bir şehir olarak söylesek de İstanbul aslında kendi içerisinde 30 şehir barındırıyor. Sultanbeyli’nden çıkıp Sancaktepe’ye gittiğinizde farklı bir şehir, Ümraniye’ye gittiğinizde farklı bir şehir, Ataşehir’e indiğinizde bambaşka bir şehir var.” Şimşek, “Bu seçimler genel seçimlerin garantisidir” diye konuştu ve şöyle devam etti: “İktidar yerel seçimle geldi, yerel seçimle gidecek. Biz bu seçimi kazanacağız. Bana ‘2009 yılında aday ol’ dediler olmadım. Şimdi aday olurum diyorum, çünkü bakıyorum ki o yapmıyor, bu yapmıyor ne olacak böyle? Bu seçimi kazanmak için 16 Nisan referandumundaki verileri referans almak gerekiyor. Eğer doğru planlamalar yapılırsa bu seçimi kazanmamak için bir sebebimiz yok.”

FOTO:Tugay SADAY FOTO:Tugay SADAY


‘BELEDİYE BAŞKANI 6 AYDA BİR MAL VARLIĞINI AÇIKLAMALI’

SÖZCÜ muhabiri Seda Önceler’in sorularını cevaplandıran Şimşek, “Belediyeyi yönetecek kişi mal varlığını 6 ayda bir basın toplantısıyla açıklamalı. Dönem sonuna bırakmamalı” dedi.