CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

"Ana muhalefet partisi bu aralar hiçbir şey bulamadı. Düşündüler... Düşündüler ne yapsak... Tutturdu şimdi erken seçim diye... Erken seçim değil, seçimin zamanı belli zaten..."

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın 6 ay önceki konuşması sosyal medyada yeniden gündeme geldi: Ne erken seçimi ya!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihini 28 Haziran 2018 olarak açıkladı. Bugüne dek yaptığı açıklamalarda erken seçime karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması, 6 ay önce AKP Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı‘nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Erdoğan o konuşmasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yanıt olarak, 'Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun ya… Daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki. Böyle bir durum yok' diye ifadelerde bulunmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/resimid_4870992_16_9_1524070573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdoganin-6-ay-onceki-konusmasi-sosyal-medyada-yeniden-gundeme-geldi-ne-erken-secimi-ya-2358802/"]

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:

"Diyor ki gelin şu seçimleri öne alalım. Yahu be kardeşim 15 yıldır yenile yenile yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan..."

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ:

"Türkiye'de seçimler vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yoktur vaktinde seçim vardır. Bunu kaç defa tekrar edeceğiz yok diyoruz... Yok diyoruz... Yok diyoruz... AK Parti'nin gelenekleri çok açık. Ak Parti kurulduğu günden bu yana iktidar çoğunluğu elde ettikten sonraki yapılmış bütün seçimler vaktinde yapılmış seçimlerdir. Bu geleneğe alışmayanlar bu geleneğe alışsınlar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın"

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI:

"Hiçbir zaman erken seçimden yana olmadık. Erken seçime şiddetle karşıyız"

AKP SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL:

"Kasım ayında da genel seçimleri yapacağız. Dolayısıyla burada herhangi bir erken seçim söz konusu değil"

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ NACİ BOSTANCI:

"Erken seçim yok. Seçim zamanında olacak. Ak Parti her zaman seçimleri zamanında yaptı. Kim ne derse desin seçimler zamanında olacak"

BAKAN BERAT ALBAYRAK:

"Görünürde ufukta bir erken seçim yok. Türkiye seçim takvimine kitlenmiş durumda. Olağanüstü bir durum oluşturacak bir iklim de yok"

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ:

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerin tarihidir. 3 Kasım 2019 Genel Seçimlerin tarihidir...

[old_news_related_template title="İyi Parti erken seçime girebilecek mi?" desc="Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi ve seçim tarihi belli oldu. Yeni kurulan İyi Parti'nin seçime katılıp katılamayacağı ise merak konusu oldu. Meral Akşener'in partisi İyi Parti erken seçime katılamıyor mu?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/iyi-parti-logo_16_9_1524058031.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-parti-erken-secime-giremiyor-mu-2358507/"]
[old_news_related_template title="Türkiye erken seçime gidiyor! İşte 2018 son seçim anketi..." desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü, Türkiye erken seçime gidiyor. Kafalarda birçok soru işareti oluştu. Erken seçim 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Peki son seçim anketleri ne diyor? Partilerin, ittifakların, liderlerin oy potansiyelinde son durum nedir? İşte 2018 son seçim anketi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/erken-secim-iha_16_9_1524062096.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/turkiye-erken-secime-gidiyor-iste-2018-son-secim-anketi-2358696/"]