4'lü ittifak Ankara kulislerini hareketlendirdi... Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin katılımıyla kurulan ittifak için, AKP ve MHP'den farklı yorumlar peş peşe geldi.

AKP: TÜRKİYE'Yİ BÖLME İTTİFAKI


İlk açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, 4 partili ittifak için, "Dört benzemezlerin ittifakı, zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak. Türkiye’nin önünü kesme ittifakı, Erdoğan’ın düşmanlığı üzerine bir araya gelenlerin ittifakıdır” dedi.

MHP: TÜRKİYE İÇİN FAYDALI, ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN


Bozdağ'ın açıklamalarından dakikalar sonra bir yorum da Bahçeli'den geldi. MHP lideri, Hükümet Sözcüsü'nün sözlerine oldukça zıt bir değerlendirmede bulunarak, "Hayırlı, uğurlu olsun. 4-5 partinin bir araya gelmesi ve seçimlerin de böyle bir güçlü yapıyla, böyle bir yarış içinde olması ülkemiz için de faydalı olacak diye düşünüyorum. O bakımdan Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den 4'lü ittifak yorumu" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli, muhalefetin oluşturduğu 4 partili ittifak hakkında konuştu. Bahçeli, 'Allah hayırlı uğurlu etsin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/bahceli-dha-880_16_9_1525246338.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bahceliden-4lu-ittifak-yorumu-2382795/"]