Yükümlülerin topluma kazandırılması, sorumluluk bilinçlerinin arttırılması ve hayatlarını suç işlemeden devam ettirebilmelerini sağlamak amacıyla, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa bir proje başlattı. Proje kapsamında, 100 denetimli serbestlik yükümlüsüne eğitmenler tarafından 350 saat ebru dersi verildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

50 eser yer alıyor


Ebru kurslarına katılan yükümlülerin yaptığı 50 adet ebru eserinin yer aldığı serginin açılışı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun’un yanı sıra başsavcı vekilleri, hakim ve savcıların katılımıyla Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışın ardından ney dinletisi ve semazen gösterileri yapıldı. Sergi, 16 Şubat Cuma gününe kadar açık kalacak.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Sergiye ilişkin bilgi veren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, "Kadıköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nin katkısıyla 350 saatlik bir eğitim verilmiş ve bu programa 100 yükümlü katılmıştır. Burada da 50 eser sergileyeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

Başsavcı da ebru yaptı


Öte yandan sergiyi dolaşarak tabloları inceleyen ve eğitmenlerden bilgi alan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, ebru eğitmeni eşliğinde ebru yaptı.