İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat son savunması yaptı. Özpolat, “Söyleyeceğim bir şey yok. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum” dedi.

 

Özpolat’ın ardından söz olan avukatı ise, müvekkilinin 15 yıl ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyerek, ağır tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Avukat, “Müvekkil yaklaşık 15 yıl boyunca maktul ve aile fertleri tarafından gördüğü baskı ve ölüm tehditlerinin ağır tahrik sayılmasını talep ediyorum” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kararın ardından açıklama yaparak, “Sanık bu zamana kadar hiç bir pişmanlık belirtisi göstermedi. Buna rağmen iyi hal indirimi yapılması kabul edilemez” dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kararın ardından açıklama yaparak, “Sanık bu zamana kadar hiç bir pişmanlık belirtisi göstermedi. Buna rağmen iyi hal indirimi yapılması kabul edilemez” dedi.


Mahkeme heyeti, Ali Rıza Özpolat’ı “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 24 yıla düşürdü. Ceza bir de iyi hal indirimi de uygulayan heyet cezayı son olarak 20 yıla indirdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FOTO: