Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çabalarıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başaran Gaziantep, yine ulusal ve uluslararası alanda ses getirecek özel bir etkinliğe hazırlanıyor.

ganzepte-3Türkiye’nin ilk ‘’Gastronomi Kenti” unvanına sahip Gaziantep’in UNESCO unvanlı mutfağı, 20-22 Eylül tarihlerinde ülkenin dört bir yanından katılımın sağlanacağı gastronomi festivalinde değerlendirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüm lezzet tutkunlarını damak şölenine davet etti. Festivale yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ünlü aşçı da katılacak.

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali, yeme-içme sektörünün ileri gelenlerinin yanı sıra yurt dışı ve yurt içinden gelen ziyaretçilerine unutamayacağı bir gastronomi deneyimi yaşatacak. Yerel ürünlerin tercih edilerek oluşturulan Antep Mutfak Kültürü, görkemli festivalle global bir vizyona kavuşacak. Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şeflerin ve yerli üreticilerin bir araya gelerek Gaziantep’e özgü lezzetleri yorumlayacağı festivale, yerel halkla birlikte farklı bölgelerden de yoğun bir katılım bekleniyor.

ŞEHİR, TOPYEKÛN FESTİVALE HAZIR


Gaziantep'i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), ilçe belediyeleri ve ilgili kurumların katkılarıyla zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden evrensele taşıyacak.

ganzepte-1ANTEP KÜLTÜRÜ DENEYİMLENECEK


Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği bereketli topraklarda var olduğu ilk günden itibaren birbirinden farklı çok sayıda uygarlığı bağrından çıkartan Gaziantep, sahip olduğu zengin kültürel mirasla adını tüm Dünya’ya duyuran seçkin illerin başında yer alıyor. Gaziantep’te gerçekleştirecek olan uluslararası ölçekteki gastronomi festivaline katılacak yerli yabancı misafirler, kendine has Antep kültürünü ve misafirperverliğini deneyimleyecek. Yöresel lezzetlerin tadılacağı, yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı tatların tanıtılacağı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, Antep mutfağı yeniden yorumlanacak. Gaziantep’le özdeşleşen fıstıklı baklava, katmer, Beyran çorbası, Firik pilavı, kuru dolma ve envai çeşit kebap çeşidi, Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şefler tarafından tadılacak.