HDP'nin 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenlendi. Çok sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçtiklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili şimdiden çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Mevcut belediyelerini yeniden kazanacaklarını iddia eden Buldan, "Hatta bizim olmayan belediyeleri de kazanmak istediğimize yönelik bir hedefimizin olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu yapmak için gece gündüz demeden çalışmaya ve seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanmaya başlayacağız" açıklamasını yaptı.

DAHA GENİŞ İTTİFAK HEDEFİ

Seçimlerde ittifak konusunu önemsediklerini aktaran Buldan, genel seçimlerde özellikle kısmi ittifaklar gerçekleştirdiklerini, bunun yeterli olmadığını dile getirerek, şöyle dedi: "Bu seçimde daha geniş ve kapsayıcı bir ittifak geliştirmeyi son derece önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Tüm Kürt partilerinin güç birliği yaparak bu seçimlere birlikte hazırlanması, kazanması ve başarmasını elzem olarak görüyoruz. Belediyeleri kazandığımızda aynı zamanda doğayı, ağaçları, suları, ormanları ve toprağı da kazanacağız."

'YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINI YAPIYORUZ'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de çalıştayın yerel seçimler kampanyasının ilk adımını oluşturduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Seçimler mücadelemiz için önemli uğraklardır. Her seçimden sonra ortaya koyduğumuz başarıyla aslında yeni bir dönemin de başlangıcını yapıyoruz. Radikal demokrasi anlayışımız, tüm kimliklerimiz, farklılıklarımızla yan yana gelmek, bu farklılıklardan beslenmek, güçlenmek ve böyle bir demokrasi anlayışıyla demokratik toplumu, ulusu ve cumhuriyeti var etmektir."

hdp

[old_news_related_template title="Demirtaş'sız HDP klibi" desc="HDP'nin kuruluşunun 6. yılı için hazırlanan videoda Selahattin Demirtaş'a tek kare bile yer verilmedi. Sosyal medyada eleştirilerin hedefi olan klibe partililerden tepki yağarken Demirtaş'ın izlerinin partiden silinmeye çalışıldığı öne sürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/demirtas_16_9_1539779836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/demirtassiz-hdp-klibi-2686297/"]