Edinilen bilgiye göre, Hacılar Meydanı Mahallesi'nde Kurtboğan Köprüsü mevkisinde Alaattin K.’nın kullandığı otomobil, Mehmet Gümüş’ün kullandığı otomobille çarpıştı.

irmak-iha

Çarpışma sonucu ırmağa uçan otomobilde sıkışan ve baygın durumundaki sürücü Gümüş, eşi Sibel ve 1 yaşındaki kızları Elif Beren’i çevreden yetişen ekmek fırını çalışanı Muammer Kiraz adlı vatandaş kurtardı.

irmak-iha2

O ANLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Can pazarının yaşandığı o anlar cep telefonuyla görüntülendi. İtfaiye ve polis ekiplerinin de yardımıyla ırmaktan çıkartılan yaralılar ambulanslarla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

irmak-iha3

OLAYI ANLATTI

Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekmek fırınında çalıştığını, gece mesaisinin ardından evine döndüğü sırada olayla karşılaştığını söyledi.

muammer-kiraz-aa1_6446069

Yaptığının bir insanlık görevi olduğunu ve her insanın yapması gerektiğini belirten Kiraz, "Ben sabah işten geliyordum, birkaç kişi buraya birikmişti. Bir baktım ki araba ters dönmüş ırmağın içine. 'Biri çıktı mı içinden çıkmadı mı?' diye sordum, herkes 'arabanın içindeler' dedi. Ben de acilen aşağıya indim, aşağı indikten sonra kapıyı açmaya zorladım, kapılar biraz zorlandı. İlk bayanı aldım, sonra beyefendiyi aldım, onun emniyet kemeri bağlıydı, onu biraz zor çıkarttım. Sonra çocuğu gördüm, çocuk suyun yüzünde yüzüyordu, çocuğu da aldım. Sağlık ekipleri geldi. Doktor elimden alıp kalp masajı yapmaya başladı" ifadelerini kullandı. AJANSLAR