Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 31 mahallede 6 polis merkeziyle verdiği hizmetin daha etkin yapılabilmesi için geçtiğimiz yıl yeni bir karar alındı. Zekeriyaköy'e yeni bir polis merkezi yapılmasına,
dere yatağında prefabrik bir binada hizmet veren Ayazağa Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi'nin de yeni bir yere taşınmasına karar verildi. İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı; İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan aldığı onayıyla çalışma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve bazı özel kurumların da desteğiyle Ayazağa ve Zekeriyaköy'de 2 polis merkezi binası yapıldı.

 

ŞEHİT KORUMANIN ADI VERİLDİ


Tamamlanan ve hizmete giren Ayazağa'daki Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar ve Zekeriyaköy'deki polis merkezlerinin açılışı bugün yapıldı. Zekeriyaköy'deki polis merkezine, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Köprüsü'nde  can veren Şehit Münür Alkan'ın adı verildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koruması olan Alkan, darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düşmüştü.

Açılış törenlerine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, il Emniyet Müdür Yardımcıları; Sinan Kökten, Kadir Alçıkaya ve Necmettin Öztürk, Sarıyer Kaymakamı Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Medya Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hüseyin Güleç, Şehit Mürüvvet Akpınar'ın ağabeyi ile kızı, Şehit Münir Alkan'ın eşi ve kızıyla çok sayıda davetli katıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


İBB VE İLÇE BELEDİYESİ ORTAKLIĞI

Program kapsamında ilk olarak Ayazağa'daki Maslak'taki Mürüvvet Akpınar Polis Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Açılışta konuşma yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, yeni açılan polis merkezinin binasının Sarıyer Belediyesi; arazinin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla hayata geçirildiğini belirtti.

İlçede yapılan hizmetleri de anlatan Çamırcı, İstanbul Narkotik Polisi'nin de desteğiyle Çayırbaşı'ndaki operasyonlarla uyuşturucu satan yapıların çökertildiğini söyledi.
Çamırcı, Armutlu'nun da terör gruplarından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle  büyük ölçüde temizlendiğini ifade etti.

'TERÖRLE ANILAN HİÇ BİR YER KALMAYACAK'

Ercan Çamırcı'nın "Hoşgeldiniz" konuşması sonrasında kürsüye çıkan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Karakola adı verilen Mürüvvet Akpınar'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ilk kadın şehit polisimizdir" diyerek
1991 yılında İstanbul'a geldiğini ve o yıllarda terör olaylarının yoğun olduğunu hatırlattı.
Akpınar'ın şehit olduğu dönemde görev yapan Çalışkan, 2016 yılında Sultanahmet'teki terör saldırısı sonrasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na birifing verdiğini dile getirdi. Çalışkan " O brifingde
'İstanbul'da terörle anılan hiçbir yer kalmayacak' sözünü vermiştim. Bunu büyük ölçüde başardık. Tekraren sözünü veriyorum. Her mahallemiz kendi özelliğiyle anılacak ancak terörle anılmayacak" dedi.

ASAYİŞLE SUÇLARIYLA MÜCADELE YILI

Terör ve uyuşturucu olaylarıyla ilgili önemli başarılar yakalandığını belirten Çalışkan 2018 yılını "Asayiş Suçlarıyla Mücadele" yılı olarak hedeflediklerini dile getirdi.
Emniyet amiri olduğu dönemlerde bazı hayalleri olduğunu da belirten Çalışkan, polis merkezlerine giden vatandaşların, ilgiyle karşılanmasının ve güler yüzle ayrılmasının da  hayalleri arasıda olduğunu söyledi. Mustafa Çalışkan,  bu hayalinin gerçeğe dönüşmesi için bir proje geliştirdiklerini ifade etti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


'ÇÜRÜK ELMA VE ADALET'

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, muhtarların da üçüncü göz olarak olarak görev yapacağı bir projeyi anlattı. Müdür Çalışkan " 'Çürük Elma ve adalet' projesiyle emniyette, yanlış yapanı 'çürük elma' olanı barındırmayacağız" dedi. Proje kapsamında, 3 emniyet müdür yardımıcısı, 5 emniyet müdürü, 11 emniyet Amiri görev aldığını söyleyen Çalışkan, her bir polis Merkezinde muhtarlarında üçüncü göz olacağını ifade etti.

'AMİRLER VATANDAŞA GÜVEN VERMELİ'

Çalışkan projenin adalet kısmıyla ilgili olarak "Her olayı hemen çözemeyebiliriz ama polis merkezimize gelen vatandaş morali bozulmadan güleryüzle dönecek. Vatandaşın polisle ilk yüzyüze geldiği yer polis merkezi amirliğidir.
Vatandaşın devlete karşı ilk algısının oluşturduğu yer, polis merkezidir. Polis Teşkilatı, sadece suçla uğraşmaz, devleti de temsil eder. Amirlerimiz vatandaşa güven vermeli" dedi.

'ŞEHADETE KOŞTU'

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Zekeriyaköy'deki polis merkezlerinin açılışına geçildi. Buradaki açılışta konuşan Mustafa Çalışkan, FETÖ'nün15 Temmuz Darbe Kalkışması'nda Şehit Münür Alkan'la yaşadıklarına da kısaca değindi. Çalışkan Şehit Polis Münür Alkan'ın kendisi için özel bir yeri olduğunu belirterek "Münür'ün öyle bir koşusu vardı ki şiirlerde kitaplarda 'şehadete koşmak' dedikleri koşmayı görürsünüz orada. Alçak FETÖ terör örgütünün kalkışmasında, hemen yanıbaşımda şehit oldu. Şehit olurken gözgöze geldiği arkadaşımızdı" dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


'BABANIN KARAKOLU'

Zekeriyaköy Şehit Münir Alkan Polis Merkezi'nde binaların yapımında emeği geçen belediye, firma ve mimarlara plaket verildi. Şehit Mürüvvet Akpınar ve Münir Alkan'ın yakınlarına ise karakol fotoğrafları taktim edildi. Plaket töreni sonrasında gerçekleştirilen kurdela kesime törenine Münür Alkan'ın eşi ve kızıda katıldı. Alkan'ın eşinin kızına "Makası al, babanın karakolu burası" demesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.