İSTANBUL DEYİNCE AKLA GELEN İLK LEZZET... BALIK EKMEK
Sokak lezzeti deyince akla Eminönü, Eminönü deyince de balık-ekmek gelir. Turistler dahil olmak üzere birçok kişiyi kendine çekmeyi başaran ekmek arası balık 12 TL. 'Yemede yanında yat derler' ama yenilmeyecek gibi değil...
KENTİN HER NOKTASINDA NOHUT-PİLAV BULMAK MÜMKÜN ANCAK BU LEZZETİN BAŞKENTİ UNKAPANI...
Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzeti pilav. Tane tane dökülen pirincinden midir, yoksa insanı kendine çeken tereyağı kokusundan mıdır bilinmez ama kendisini iştahla yedirdiği doğru. En bilindik durağı ise Unkapanı.
Porsiyon fiyatının 7.5 TL olduğunu söyleyen Cengiz Usta, pilav aşkını "En güzel aşklar pilav aşkı ile başlar" diye tanımlıyor...
UĞRUNA ŞARKILARIN YAZILDIĞI KOKOREÇ, İSTANBUL'UN OLMAZSA OLMAZLARINDAN
Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz adına şarkı bile yazıldı. Seveni olduğu gibi sevmeyenine de sıkça rastlanan kokoreç. Hatırlarsanız bir dönem mutluluğun gıdası ilan edilmişti. Yarım ekmek 10 TL
KOKOREÇ'İN GİZLİ RAKİBİ KELLE SÖĞÜŞ
128 yıllık bir lezzet, kelle-söğüş. Birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında olsa da kokoreç ile arasında ki rekabet Fenerbahçe-Galatasaray arasında ki çekişmeyi aratmıyor. Porsiyon fiyatı ise 20 TL.
KIŞ MEVSİMİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞ KESTANE ASLINDA DÖRT MEVSİM DAMAKLARA HİTAP EDİYOR
Kış mevsiminin habercisi, diğer bir ismi ile eskilerin 'soba üstü'. Evlerde yapılıyor olsa da yiyenlerin dediğine göre közde yapılanın tadı bir başka... Birde tatlısı var onun da konumuzla alakası yok.