Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki muhtarlar toplantısı konuşmasında  İstiklal Marşı ile ilgili  “En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar.” sözleri üzerine AKP'li belediyeler harekete geçti.

AKP'li Beykoz Belediyesi'nde bağlı “Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi”nin açılışında İstiklal Marşı ilk bestesiyle okundu. İlahilyi andıran beste okunurken seyircilerin hiç biri ayağa kalkmadığı ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı'nın kafasıyla ritim tuttuğu anlar dikkat çekti. Törende, İstiklal Marşı'nı ilk bestesini seslendiren tasavvuf sanatçısı Mehmet Kemiksiz, “Şu an okunan İstiklal Marşı yanlış okunuyor. Şimdi okuduğumuz bestenin, resmi marş olması için Kültür Bakanlığı'na teklifte bulunacağız” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü grup toplantısında Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın" demişti, Bizde diyoruz ki bir daha istiklal marşı yazmamak için bu marşımızın mesajlarını zihnimizden ve yüreğimizden asla eksik etmiyeceğiz" diye konuşmuştu.

 

SAYGI DURUŞU BİLE YOK!


Beykoz’da yaşananların ardından İstiklal Marşı’yla ilgili bir başka olay da Kocaeli’de yaşandı. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlendiği programda İstiklal Marşı'nın ilk bestelenen hali okundu. Burada da dinleyenler huşu içinde ayağa kalkmadan İstiklal Marşı'nın ilk bestesini dinledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasası gibi değiştirilemez maddeleri arasında yer alan İstiklal Marşı'nın çarpıtılarak yorumlanması üzerine Avukat Ayşe Taciser Ülkü Levent suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Levent, suç duyurusunda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli hakkında da şikayetçi olmuştu.

1922'DE ESKİ BESTENİN YERİNİ YENİ BESTE ALDI

İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM'de kabul edildi. Aynı yıl bir de beste yarışması açıldı, ama kesin bir sonuç alınamadı. Ali Rıfat Çağatay’ın bestesi uygun görerek okullara duyuruldu. 1924′ten 1930′a kadar İstiklal Marşı bu beste ile çalındı. O yıldan sonra eski bestenin yerini Cumhurbaşkanlığı Orkestrası şefi Zeki Üngör’ün 1922′de hazırladığı bugünkü bestesi aldı.