Kadınlar Günü, tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar, özel kurumlar yaptıkları basın açıklamalarıyla 'Kadınlar Günü'nde kadın varlığının kutsallığına dikkat çekti ve eşitlik talebini yineledi.

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Genel Başkanı Kadir Kartal da yayınladığı basın bildirisinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. İşte o kutlama mesajı:

Güçlü Aile, güçlü toplum, güçlü devletin yapı taşı kadınlarımızdır

Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi’nin Türk kadınına bakışı şudur ki;

Türk Kadını, önce bütün hak ve hürriyetlere sahip bir insan, sonra saygın ve onurlu, üretken bir kişi, nihayet toplumun devamında, gelişmesinde, bekasında en büyük etken ve özveri sahibi bir anadır. Türk Kadını, önce doğal ve hukuki bütün hak ve hürriyetlere sahip bir varlık, sonra Türk Milleti’nin temeli, saygın, yüksek, onurlu ve üretken bir vatandaş, nihayet Türk Milleti’nin evlatlarını yetiştiren, ona hayat veren ve sonsuzluk sağlayan, erdem sahibi, kahraman ve özveri örneği bir anadır. Türk toplumlarında ve tüm zamanlarda kadın evin (ailenin) direği ve yanan ocağıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde kadın, Türk Millet Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi, bugün de toplumumuzun en saygın yerinde, her şeyin üstünde, yüce ve onurlu bir varlıktır. Türk Kadını, dünyanın en aydın, en erdemli, en güçlü ve en özverili kadını olduğunu, her zaman ve her durumda kanıtlayacak özelliklere sahiptir, yetenektedir. Türk Milli varlığının korunup geliştirilmesinde, çağdaşlaşma doğrultusunda ilerleyip, yükselmesinde ve sonsuza kadar devamında aileye düşen bütün görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinde en büyük pay Türk Kadını’nındır. 20.yüzyılda özellikle Marksist sistem ve Küresel Dünya’da kadın çok zorluklar çekmiştir, çekmeye de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son seksen yılı ve halen devam eden süreçte, kadınımıza yeteri kadar değer verilememiştir. Özellikle 1939’lardan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenler, bizi biz yapan değerleri rafa kaldırarak, Emperyalist (ABD-AB-İngiltere-İsrail) Devletleri’nin gemisinde, idareci konumda (güdümlü-icazetli) demokrasinin takipçileri olarak, yönetim anlayışları ve zihniyetleri ile Türk Kadınına hak ettiği değeri ve layık olduğu konumu sağlayamamış, Yüce Türk Kadınının, Kadınlarımızın, siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel, bilgi ve teknoloji alanlarında erkeklerle eşit seviyeye gelmesi engellenmiştir. Türk Kadını bugün, sahip olduğu haklar başta olmak üzere pek çok konuda sıkıntı yaşamaktadır.  Yetiştirdiği evlatlarıyla Türk Milli varlığını ve vatanın bekasını ebediyete taşıyacak olan saygın ve onurlu Türk Kadınını yüceltmek, hepimizin borcu ve sorumluluğudur. Bu vesile ile Dünya Kadınlar Günü’nde; Ey Türk Kadını; size saygı, size sevgi, size şükran, size minnet duygularımı arz ederim. Saygılarımla