Yaklaşık 15 gün önce başlayan yoğun yağışlar birçok ilde farklı farklı tarihlerde sel, su baskını, heyelan, dolu gibi sonuçlar doğurdu. Şehir merkezlerini de, tarım alanlarını da etkileyen yağışlarla, araçlar sulara gömüldü, tarım ürünleri heba oldu, bazı şehirlerde heyelan evleri yuttu.

15 GÜNDÜR VURUYOR! SEL, SAĞANAK, DOLU, HEYELAN...

Kurak geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar yoğun yağışlarla geldi. Kış mevsiminde kuraklıklarla mücadele eden çiftçiler şimdi de sel, su baskını ve doluyla mücadele etmeye çalışıyor. Doğal afetler tarım ürünlerine zarar vererek ekonomimizi de etkiliyor.

31 MAYIS; SEL DENİZLİ'Yİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Denizli'nin Güney ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle evleri su bastı, yollar göçtü, altyapı büyük zarar gördü. Bölgedeki tarım arazileri de zarar görürken, ekipler ilçedeki hasarları giderip, içme suyu vermekte zorluklar yaşadı. Denizli'nin Güney ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle evleri su bastı, yollar göçtü, altyapı büyük zarar gördü. Bölgedeki tarım arazileri de zarar görürken, ekipler ilçedeki hasarları giderip, içme suyu vermekte zorluklar yaşadı.


31 MAYIS: NEVŞEHİR'DE TARIM ALANLARI SU ALTINDA

Nevşehir'de sağanağın sele dönüşmesi ve dolu yağışı nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. Nevşehir'de sağanağın sele dönüşmesi ve dolu yağışı nedeniyle ekili alanlar zarar gördü.


30 MAYIS: KIRŞEHİR'DE SEL SONRASI KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

30-mayis-kirsehir-sel Kırşehir'de, geçen hafta etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde mağdur olanlar için belediye ekipleri çalışma başlattı. Kriz masası oluşturulurken, mağdurlardan gelen ihbarlar değerlendirildi.


30 MAYIS; DOLU ESKİŞEHİR'İ VURDU, ARPA VE BUĞDAY ZARAR GÖRDÜ

 Türkiye’nin önemli tarım alanlarından Eskişehir’de geçen günlerde etkili olan yağmur ve dolu sebebiyle hububat ürünlerinden arpa ve buğdayda bu yıl yüzde 20 civarında verim düşüklüğü bekleniyor. Bazı bölgelerde ise hasarın yüzde 70'e ulaştığı belirtildi. Türkiye’nin önemli tarım alanlarından Eskişehir’de geçen günlerde etkili olan yağmur ve dolu sebebiyle hububat ürünlerinden arpa ve buğdayda bu yıl yüzde 20 civarında verim düşüklüğü bekleniyor. Bazı bölgelerde ise hasarın yüzde 70'e ulaştığı belirtildi.


29 MAYIS: ANKARA'DA SELE KAPILAN BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ



Ankara'nın Bala ilçesinde eşiyle beraber sele kapılarak ağır yaralanan kadın, hastaneye sevk edilirken hayatını kaybetti. Ankara'nın Bala ilçesinde eşiyle beraber sele kapılarak ağır yaralanan kadın, hastaneye sevk edilirken hayatını kaybetti.




28 MAYIS: BURSA'DA SEL FELAKETİ 2 EVİ YIKTI, ONLARCA HAYVAN HAYATINI KAYBETTİ


Bursa'da cuma günü sağanak nedeniyle meydana gelen selde, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğancı köyü güzergâhında 2 evin yıkıldığı, 10 ev ile 1 akaryakıt istasyonunun ise ağır hasar gördüğü belirlendi. Selin en fazla zarar verdiği Doğancı köyünde ise 3 koyun ile 300 kanatlı hayvanın öldüğü, 100 dekar arazinin de sular altında kaldığı tespit edildi. Bursa'da cuma günü sağanak nedeniyle meydana gelen selde, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Doğancı köyü güzergâhında 2 evin yıkıldığı, 10 ev ile 1 akaryakıt istasyonunun ise ağır hasar gördüğü belirlendi. Selin en fazla zarar verdiği Doğancı köyünde ise 3 koyun ile 300 kanatlı hayvanın öldüğü, 100 dekar arazinin de sular altında kaldığı tespit edildi.


26 MAYIS: ANKARA POLATLI'DA SEL EKİNLERE ZARAR VERDİ

Ankara'nın Polatlı ilçesini vuran dolu ve sel ekinlere zarar verdi.   Polatlı'da dün başlayan şiddetli yağmur ve dolu bugünde devam etti. İlçede birçok köyü vuran dolu tarım arazilerinin ve hasatların zarar görmesine sebep oldu. Özellikle Sincik ve Çokören köylerini vuran dolu bir anda tarlaların sel içerisinde kalmasına sebep oldu. Ankara'nın Polatlı ilçesini vuran dolu ve sel ekinlere zarar verdi.
Polatlı'da dün başlayan şiddetli yağmur ve dolu bugünde devam etti. İlçede birçok köyü vuran dolu tarım arazilerinin ve hasatların zarar görmesine sebep oldu. Özellikle Sincik ve Çokören köylerini vuran dolu bir anda tarlaların sel içerisinde kalmasına sebep oldu.


24 MAYIS: ERZURUM'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

24-mayis-erzurum-sel Erzurum’da etkili olan doluyla karışık sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.


21 MAYIS: YOZGAT'TA SEL ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ

21-mayis-yozgat-sel Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Ağcın köyünde etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.


20 MAYIS: ANKARA SULARA GÖMÜLDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ankara'da etkili olan dolu ve aşırı yağış sel ve mahsur kalmalara neden oldu. Al geçit ve tünellerde su birikti. Atatürk Bulvarı üzerindeki Bakanlıklar alt geçidinde araçlar su içinde kaldı. Ankara'da etkili olan dolu ve aşırı yağış sel ve mahsur kalmalara neden oldu. Al geçit ve tünellerde su birikti. Atatürk Bulvarı üzerindeki Bakanlıklar alt geçidinde araçlar su içinde kaldı.