Fatih’te uygulama yapan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri 27 Kasım günü Akşemsettin Mahallesi’nde bir adresten bir kişinin elinde poşetle koşarak çıktığını gördü. Durumu şüpheli bulan ekipleri, Suriyeli uyruklu olduğu anlaşılan 19 yaşındaki H.A.’yı durdurdu. Yapılan üst aramasında 13 bin dolar, 19 bin 500 euro, 20 bin lira, 2 adet altın kolye, 6 adet altın bileklik, 1 çift altın küpe, 1 adet altın yüzük, 2 adet inci kolye çıktı.

Durumdan şüphelenen polis, Suriyeliyi gözaltına alarak, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde Suriyeli şüphelinin, Saadet Partisi’nin merhum lideri Necmettin Erbakan’ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ın (90) evine girdiği belirlendi.

Suriyeli şahsın üzerinden bunlar çıktı. Suriyeli şahsın üzerinden bunlar çıktı.


Suriyeli H.A. kendisini polis olarak tanıttığı Kemalettin Erbakan’a "FETÖ soruşturmasında isminiz geçiyor. Kasadaki paralarınızın fotoğraflarını çekmem gerekiyor” diyerek para ve ziynet eşyalarını çıkarttırdı. Bir süre fotoğraflarını çeken şüpheli ardından para ve ziynet eşyalarını alarak kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan


Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, ziynet eşyaları ve paralar ise Kemalettin Erbakan’a teslim edildi.