Halk TV’de ekranlara gelen ve SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' bu kez Ankara'dan seslendi. Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nden yapılan yayını izlemek isteyen Ankaralılar salonu doldurdu. Programın bu haftaki konukları CHP Genel Başkan yardımcıları Ankara Milletvekili Prof. Haluk Koç ve Çanakkale Milletvekili  Muharrem Erkek ile ''Halkın avukatı'' olarak tanınan Avukat Murat Ergün oldu.

 

[old_news_related_template title="Haluk Koç'tan önemli Afrin yorumu!" desc="Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası'na konuk olan CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç'tan önemli açıklamalar geldi. 1 Mart Tezkeresini hatırlatan Koç, Afrin'le ilgili önemli uyarılarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/6-30_16_9_1519415745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/haluk-koctan-onemli-afrin-yorumu-2243960/"]

4

Programı Halk Arenası Yayın Danışmanı Atillâ Köprülüoğlu, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan da izledi.

[old_news_related_template title="Halk Arenası Ankara'da! Heyecan yine dorukta..." desc="Halk TV’de ekranlara gelen ve izlenme rekorları kıran, Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' bu hafta yine gündemi belirliyor. Ankara Yeni Mahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nden sevenleri ile buluşan Halk Arenası'na halktan yine her zaman olduğu gibi büyük bir ilgi var. Salon Ankaralılar tarafından hınca hınç doldurulmuş durumda..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/manset-127_16_9_1519410442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/halk-arenasi-ankarada-heyecan-yine-dorukta-2243641/"]

7

DÜNDAR BAYKAL'I ANDI

Yoğun ilgi gören programda Suriye ve Afrin konusu masaya yatırıldı.  Açılış konuşmasını yapan Uğur Dündar, “Afrin’de Zeytin Dalı harekatında şehit düşen mehmetçikleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Irak işgali sırasında CHP'nin başında olan Genel Başkan Deniz Baykal 1 Mart tezkeresinin karşısında durdu. Türkiye bu sayede büyük bir badireyi atlattı” dedi.

12

''TARİH AFFETMEZ''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, “Türkiye topyekun bir mücadelede. Mehmetçik vücudunu siper ederek Türkiye’nin bekası için mücadele ediyor. Umarız Türkiye bir daha böyle bataklıklara girmez'' dedi ve şunları söyledi:

''Türkiye maalesef Suriye’nin toprak bütünlüğü korunsun diye düşünmedi. Artık canımız yanmaya başladı. 35-40 senedir terör örgütü ve terör belası ile uğraşıyoruz. Bu süreçte Türkiye sınır güvenliğini sağlayamadı. Savaş öncesi Esat orada insanlarına zulmederken sen Esat’la kankaydın. Sonuçta konu maalesef Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir noktaya ulaştı. Tarih affetmez. Emperyalist taleplere boyun eğenlere kendi  değerlendirmesini yapar. Bunun terminolojideki, adı vatan hainliğidir. Suriye’nin toprak bütünlüğüne  destek verilmeli. Çok dikkatli olmalıyız. Suriye’de gerçek bir demokrasi kurulmalı. En az kayıpla bu sorunu bitirmeliyiz”

9

''TSK'NIN YANINDAYIZ''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, “CHP olarak silahlı kuvvetlerin yanındayız. Şimdi AKP’nin yıllardır yürüttüğü yanlış dış politikan sonuçlarını görüyoruz ve yaşıyoruz. Bizim için Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü çok önemli. Hükümet Irak’ta merkezi hükümeti değil Barzani’yi muhatap aldı. Suriye’de ise Esat ile dostluktan Esat ile düşmanlığa gelindi. Biz neden bölge ülkeleri olarak bir araya gelip sorunları çözmedik. Niye emperyalizmin taşeronluğu içinde kalmak zorundayız'' dedi ve şunları söyledi:

5

MÜZİK NOTASI DEMİŞLERDİ...

Bu ülkede 15 Temmuz darbe girişini, Gülenci cunta gerçekleştirdi. Şimdi 15 Temmuz’a Çanakkale destanı diyorlar, 2. Kurtuluş Savaşı diyorlar. Biz Çanakkale’de Emperyalizmi yendik. Şimdi Suriye’de emparyalizmin taşeronu örgütlerle mücadele ediyoruz. Tarihe ve cumhuriyete saygılı olmalıyız. Bu hükümet Türk askerine çuval geçirildiğinde CHP nota verin dedi. Onlar 'Ne notası, müzik notası mı' dedi. Bu öngörüsüz ve basiretsiz siyasettir. Şu an Türkiye olarak en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

11

13