Soruşturmada mağdurların isimlerinin korunması ve konunun medyada magazinleştirilmesini engellemek adına önlemler alındığı, ayrıca örgütün para trafiğinin ortaya çıkarılmasına ilişkin de incelemelerin devam ettiği belirtildi.

ÖZEL ÜNİVERSİTENİN SEKRETERİ DE TUTUKLANDI

Öte yandan, tutuklanan şüpheliler arasında özel bir üniversitenin rektör sekreterinin de bulunduğu, örgütün özellikle üniversite gençliğine ulaşmak için bu yöntemi stratejisi olarak uyguladığı kaydedildi.

Adnan Oktar Örgütüne yönelik yapılan operasyonda 235 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 169’u tutuklanmıştı. 19 kişi de serbest bırakılmıştı.

Hakkında gözaltı kararı olan ve örgütün ikinci ismi olduğu söylenen Tarkan Yavaş’ın da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

CEZAEVLERİNDE ÖRGÜTSEL İRTİBAT OLMASIN DİYE TUTUKLULAR FARKLI İLLERE GÖNDERİLDİ

Hakkında tutuklama kararı verlilen şüphelilerin de cezaevlerine nakillerinin devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin örgütsel irtibatının devam etmesini önlemek için farklı illerdeki cezaevlerine gönderildiği vurgulandı.

Tutuklanan şüphelilerden Adnan Oktar’ın Edirne, Oktar Babuna’nın Tekirdağ, 35 kadın şüphelinin Bakırköy, Gebze, Bandırma cezaevlerine gönderildiği belirtildi. 61 şüphelin de Metris Cezaevine nakil edildiği bildirildi.