Türkiye'de noktasal olarak en çok Hatay'a yakın olan Raco'da büyük çatışmalar yaşanıyor. Askerlerimizin cesurca çarpıştığı Raco nerede? Keltepe bölgesine harekat yapmak isteyen teröristlerle yaşanan çatışmaların yaşandığı Raco'nun tam olarak yeri.

RACO'NUN HARİTADAKİ YERİ



AFRİN NEREDE?

Kilis'e çok yakın bir konumda bulunan Afrin'in batısında Hatay, kuzeyinde Kilis, güneyinde ise Suriye'nin önemli şehirlerinden Halep bulunuyor. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin’de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görülecek kadar yakın bir konumda bulunuyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı. Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.