Dört ay sonra, 31 Mart 2019’da yapılacak ye­rel seçimlerin haberleri siyaset gündemini şimdiden belirlemeye başladı. Partiler adaylarını arka arkaya açıkla­maya başladılar. Bir yandan ittifak görüşmeleri, diğer yandan önemli il ve ilçele­rin adaylarının açıklanma süreci siyasi tansiyonu iyice yükseltti. İstanbul’un önemli ilçelerden birisi de Şişli. Ka­muoyunun da çok yakından tanıdığı CHP Şişli aday adayı ve siyasetin tecrübeli ismi Mustafa Sarıgül ile görüştük. Üç dönem Şişli’de başkanlık yapan, son yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı olarak yüzde 40.1 gibi yüksek oy oranına ulaşan Sarıgül ile yerel seçimleri ve projelerini konuştuk...

BİR ARAYIŞ, ÖZLEM VAR

- Neden yeniden Şişli?

Şişli’de seçime girdiğim her dönemde rekor sayılacak oy oranıyla seçimleri kazandık. Bu seçimde de rekor oyla se­çileceğimizi, çok önem verdi­ğim araştırma sonuçlarından da saha tecrübemizden de gö­rüyoruz. Gururla söylüyorum; bu ilçenin her köşesinde eme­ğimiz, eserimiz var. “Yerel Yönetimlerde Şişli Modeli”ni oluşturduk. Aylardır sokak sokak, ev ev, kapı kapı, bire bir dolaşıyorum, vatandaşlar­la dertleşiyorum. Yeni proje­lerimi anlatıyorum; onların önerilerini dinliyorum. Şişli için ortak akıl geliştirmeye önem veriyorum. Görüyorum insanlar geçmiş dönemlerde yaptığımız hizmetlerin deva­mını istiyorlar. Gittiğimiz her sokakta vatandaşlarımızın yoğun ilgisi oluyor. Peki bu insanlar niye toplanıyor? Çünkü burada bir arayış var, bir özlem var. Gittiğiniz yerde vatandaş yoksa, coşku, heye­can yoksa, bir tek adım bile atamazsınız. “Ben adayım” demekle olacak iş değil bu. Siyasi hayatım boyunca hiç senden benden ayrımı yap­madım. Vatandaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklamamız şart. Çözüm buradadır.

“BİZ ŞİŞLİ İLE ETLE TIRNAK OLMUŞUZ...” Hande Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, CHP’nin Şişli yerine Eyüp ilçesini teklif ettiği iddialarını kesin bir dille yalanladı. “Aklımda da beynimde de hedefimde de Şişli’de rekor oy alarak partimin ülke genelindeki oy oranına katkı sağlamak var. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. “BİZ ŞİŞLİ İLE ETLE TIRNAK OLMUŞUZ...”
Hande Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, CHP’nin Şişli yerine Eyüp ilçesini teklif ettiği iddialarını kesin bir dille yalanladı. “Aklımda da beynimde de hedefimde de Şişli’de rekor oy alarak partimin ülke genelindeki oy oranına katkı sağlamak var. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.


Mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü de aday adayı olduğunu açıkladı...

Ben bu konuda yorum ya­pamam. Partimizde isteyen herkes aday adayı olabilir.

48 AYDIR SOKAKTAYIZ

- Meydanlar henüz hare­ketlenmedi, ancak sizin hızlı bir başlangıç yaptığını­zı görüyoruz...

Biz hızlı başlangıcı tam 4 yıl önce yaptık, 48 aydır sokaklardayız. Ben seçimin yapıldığı günün ertesinde, bir sonraki sonraki seçimlere hazırlanmaya başlarım. Yedi gün, sabah 06’dan itibaren sokaktayım, halkın arasında­yım. Şişli şahittir; tam 4 yıldır gece gündüz çalışıyoruz.

- Bu yerel seçimlerin hepsinden önemli olduğu söyleniyor...

Önümüzdeki her seçim, ister yerel ister genel olsun, hep en önemli seçimdir. Ama bu sefer, gerçekten çok çok önemli bir seçime gidecek Türkiye. İnanıyorum ki, genel başkanımızın liderliğinde öte­kisi olmayan, senden benden ayrımı yapılmayan, herkesin birbirine anlayışla yaklaştığı, sevgiyle yaklaştığı, yeni bir dönemin işaret fişeğini yerel seçimlerde tüm Türkiye’de yakacağız. Karamsarlığın umuda dönüştüğü yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bunun için sadece seçilecek kadar oy almak yetmez… Her ilde, her ilçede alınacak her oyun, her bir fazla oyun Türkiye gene­linde yaratacağı etkiyi biliyo­rum. Bugün sadece ve sadece önümüze bakmalıyız.

Her zamankinden daha güçlü daha istekli hissediyorum


Ne gibi projeleriniz var?

Projelerimiz hazır ama zamanı gelin­ce paylaşacağız. Sadece bazı ipuçları vereyim: Eğitim, sağlık ve istihdam yine önceliğimiz olacak. Gençlerimizin istihdamına yönelik projelerimiz var. Çok net olan bir yaklaşımım var; Şişli yeniden herkesin konuştuğu, özendiği örnek ilçe olacak. Şişli, yarının stan­dartlarını ve teknolojik kolaylıklarını sunan geleceğin ilçesi olacak. Gençle­rimizin geleceğini çok önemsiyorum, dert ediyorum. Şişli’yi dijital dünyanın çekim merkezi nasıl yapabiliriz; buna çalışıyoruz. 30 yaş altı gençlerden oluşan“Geleceğin Şişli’si Konseyi” oluşturacağım. Şişli’de daha önce yap­tığımız gibi “Birlikte Yönetim” ilkesiy­le hareket edeceğiz. Şişli’yi başta muh­tarlarımız olmak üzere, mahallelerde oluşturacağımız kurullarla birlikte yönetecek; her imkanı ve fırsatı Şişlili yurttaşlarımızın refahını ve mutlu­luğunu artırmak için kullanacağız. “Ben bilirim, ben yaparım” demeden, her adımda birlikte değerlendirecek, birlikte karar alacağız. Planlı gelişim önceliğimiz olacak. Kendimi her za­mankinden daha istekli, daha enerjik ve daha güçlü hissediyorum. İlk gün­kü heyecanla sahadayım.

Siyasi hayatım boyunca hiç ayrım yapmadım Şişli halkının gösterdiği yoğun sevgiye borcu olduğunu kaydeden Sarıgül, “Siyasi hayatım boyunca hiç senden benden ayrımı yapmadım. Çözüm odaklıyım” diye konuştu.. SİYASİ HAYATIM BOYUNCA HİÇ AYRIM YAPMADIM
Şişli halkının gösterdiği yoğun sevgiye borcu olduğunu kaydeden Sarıgül, “Siyasi hayatım boyunca hiç senden benden ayrımı yapmadım. Çözüm odaklıyım” diye konuştu..


CHP ÇOK BAŞARILI OLACAK

CHP’nin mahalli seçimlerde büyük başarılar elde edeceğini görüyorum. Çok detaylı hazırlanıyoruz. Esnafımızın yüzünü güldürecek, moral motivasyo­nunu yükseltecek toplumsal dayanış­ma projeleri hazırlıyoruz. Türkiye’nin ilk emekliler evini açan belediye ola­rak, emekli yurttaşlarımıza yeni sosyal tesisler ve dinlenme alanları açmaya devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm yerine “Kentsel Gelişim” olarak adlan­dırdığımız, çok önem verdiğim pilot uygulamalarımız olacak. Ve tabii ki Şiş­li’yi yine eskiden olduğu gibi adından her yerde söz edilen bir marka yapacak projelerimiz var. Bunların detaylarını ilerleyen günlerde paylaşacağız.