Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklamaya göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Yağışların yarın Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya ve Burdur'un doğu ve Isparta'nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının da ülkenin batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-70 kilometre/saat), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Trakya'da fırtına alarmı! İzinler iptal edildi!" desc="Edinilen son dakika bilgisine göre, Yunanistan üzerinde gelen fırtınanın etkisi altına girmesi beklenen Edirne ve Kırklareli'de hafif yağmur yağışı etkili oluyor. Tekirdağ'da ise Marmara Denizi'ndeki adalara yapılan feribot seferleri durdurulurken, Emniyet Müdürlüğü'nde de personel izinleri kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/resimid_62600151_6260015_16_9_1538318746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/firtinayi-bekleyen-trakyaya-yagmur-hakim-2654270/"]

TROPİK FIRTINANIN ETKİSİ AZALIYOR! İSTANBULLULAR DİKKAT!

Orta Akdeniz’de Libya açıklarında oluşan Tropik Fırtına Yunanistan’ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket etmiş ve burada şiddetini azaltarak bir alçak basınç merkezine dönüşmüştü. Alçak basınç merkezi halen Ege Denizi’nin batısında ve Yunanistan’ın doğu kıyılarında şiddetli yağış ve fırtınalarla birlikte etkili olmaya devam ediyor.

Sistemin hızı azalmış olup; Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketini yarın akşama kadar devam ettirmesi tahmin ediliyor. Bugün yurdumuzun batı kıyı illerinde (Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir kıyı ilçeleri, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’da) meydana gelecek yağışların metrekareye 50-75 kg civarında olması bekleniyor. Yağışların aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden sonra batı kıyı illerimizi terk etmesi tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="AFAD 'tropik fırtına' öncesinde neler yapılması gerektiğini açıkladı" desc="Tropik fırtına ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden yayımladığı broşürle beklenen 'Tropik fırtına' hakkında vatandaşları saat saat yapılması gerekenler konusunda uyardı. 'Tropik Fırtına Öncesinde Neler Yapılmalı' başlıklı broşürde 'Ani su basması riskine karşı hazırlıklı olun. Aşırı ve ani yağışlardan dolayı sel olabileceğinden bodrum ve alt katlarda bulunmayın. Taşkın sularda yürümeyin, araç kullanmayın. Köprülerden uzak durun. Fırtına esnasında araç kullanmayın. Acil değil ise yolculuk yapmayın. Araç kullanmak zorunda kaldıysanız köprü ve viyadükleri kullanmayın, alternatif yolları deneyin' ifadelerine yer verildi. İşte AFAD'dan son dakika fırtına açıklaması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/afad-tropik-firtina_16_9_1538236623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afaddan-tropik-firtina-uyarisi-2653326/"]

Rüzgârın bugün Güney Ege’de güney ve batı, Kuzey Ege ve Marmara’da kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın yarın (1 Ekim 2018 Pazartesi) Güney Ege’de etkisini kaybetmesi; bununla birlikte Kuzey Ege ve Marmara’nın batısında, yönünü kuzeydoğudan güneybatıya çevirerek, yarın akşama kadar etkili olması (50-70 km/saat) bekleniyor.