Türkiye aynı anda dört mevsimi birden yaşadı. Bolu'da gece ve sabah etkili olan sağanak, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde öğle saatlerinde yerini kara bıraktı.

bolu-aa1_6484530

Kar kalınlığının yer yer 4 santimetreye ulaştığı bölgede, karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

bolu-aa21_6484528

ANKARA DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Karın etkili olduğu bir diğer ilse Ankara oldu. Soğuk havanın etkili olduğu Kızılcahamam'da, öğleden sonra etkili olan kar yağışı nedeniyle Soğuksu Milli Parkı ile Eğerli Dere Mahallesi'nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Çamlıdere ilçesinde de kar yağışı, yaylalarda etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alındı.

ankara-aa1_6483862

SICAKLIK 10 DERECEYE KADAR DÜŞTÜ

Ordu'nun da yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Yörede sahil kesiminde günün ilk saatlerinde yağmur ve fırtına etkili olurken, yükseklerde ise kar yağışı görüldü. Kar yağışıyla 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ve bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası beyaza büründü. Yörede hava sıcaklığı 10 ile 12 derece düştü.

ordu-iha1_6483683

YÜKSEK KESİMLER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Giresun'un sahil kesimde yağmur etkili olurken yüksek rakımlı bölgelere de mevsimin ilk karı düştü. Giresun İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, yaptığı açıklamada, soğuk ve yağmurlu havanın, öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktığını söyledi. Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinin Belediye Başkanı Abdullah Önal da yayla, oba ve yüksek kesimlerdeki köylerin beyaza bürünmeye başladığını ifade etti.

alanya-dha

ALANYA'DA DENİZE GİRDİLER

Antalya'daysa bu illere göre tam tersi yaşandı. Alanya'da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar, bugün yerini güneşli havaya bıraktı.

alanya-dha-41_6483229

Bölgedeki bazı tatilciler Kleopatra, Damlataş ve Keykubat plajlarında yer yer yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalara aldırmadan denize girdi.

alanya-dha-31_6483887

Bazıları ise dalgaların oluşturduğu manzarayı izleyip, şezlongda ve kumda güneşlenmeyi tercih etti. Çocuklar da sahilde güneşin tadını çıkardı.

alanya-dha31_6483893

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, bölgede yarın güneşli havanın etkili olacağını belirtti. AJANSLAR