Erbakan Ödülleri Platformu tarafından düzenlenen "2018 Necmettin Erbakan Ödülleri" Beşiktaş MKM'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Medya Dalı'ndaki ödülü Ruşen Çakır adına İrfan Bozan'a takdim eden Uğur Dündar, "Merhum, Necmettin Erbakan vefatından önce hayatındaki son röportajını ben ve değerli kardeşim Nedim Şener’in birlikte hazırladığımız ve sunduğumuz Arena programına verdi. O röportajın sonlarına doğru sesi çok kısık çıkıyordu. Adeta fısıltı halinde konuşuyordu" dedi.

Uğur Dündar gazeteci Uğur Dündar, Medya Dalı'ndaki ödülü Ruşen Çakır adına İrfan Bozan'a takdim etti.


Merhum Necmettin Erbakan ile aralarında geçen bir diyaloğu aktaran Dündar, " Merhum Erbakan bana, Uğur bey bana başbakanlık mazbatamı verinde ben gideyim’ dedi. Anlamadım efendim dedim. Güldü ve dedi ki, ‘Siz benimle ilgili 'işte hayatınız' programı yaptınız, o program o kadar güzel oldu ve bana o kadar uğurlu geldi ki ben o programdan sonra Başbakan oldum. Şimdide verin benim Başbakanlık mazbatamı ben gideyim’ dedi. Kendisini sevgiyle saygıyla anıyorum. 3-4 gün boyunca hayatının bütün ayrıntılarını bana anlatmıştı. Aramızda çok özel hukuk vardı. Ben kendisinin bir deha olduğuna zaten bütün eğitim hayatı ve akademik çalışmaları, Almanya’da üniversitesindeki o leopar tanklarının soğutma-ısıtma sistemlerindeki arızaların giderilmesi, füze sanayisiyle ilgili çalışmaları ve  ülkemizde ilk motorun yapımında imzasının olması ve ağır sanayi hamlesi rüyasının gerçekleşmiş olması halinde bugün ülkemizin ithal eden değil, ileri teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna gelebileceğini düşünmüşümdür. O nedenle kendisini rahmet ve minnetle anıyorum, nur içinde yatsın" şeklinde konuştu.

ugur-dundar-7516784256_img_3462 2018 Necmettin Erbakan Ödülleri programına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Dündar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Törende Necmettin Erbakan Medya Ödülü Ruşen Çakır’a, Necmettin Erbakan Sanat Ödülü Semih Kaplanoğlu’na, Necmettin Erbakan Düşünce Edebiyat Ödülü Şule Yüksel Şenler’e, Necmettin Erbakan Spor Ödülü Ampute A Milli Futbol Takımı’na, Necmettin Erbakan Bilim Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, Necmettin Erbakan Onur Ödülü Mehmet Recai Kutan’a verildi.