İstanbul’un 39 ilçesinden kalkan otobüslerle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ne gelen Ülkücüler, salonu hınca hınç doldururken dışarıda izdiham yaşanmasına neden oldu. Şölen öncesinde Alparslan Türkeş’in çocukluğu, askerliği, Türk Dünyası liderleri ile görüşmeleri gibi birçok anıdan oluşan resim sergisi de konuklara hazırlandı.

Saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’yla şölen başladı. Şölen açılışında Aybüke Yalçın ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu şahsında bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutlarken, Ertuğrul Dursun Önkuzu, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı kurucusu Turan Yazgan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İzmir Ülkü Ocakları’ndan Gizem Kılıç da unutulmadı.

whatsapp-image-2018-11-26-at-16-49-331BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİYİZ”

Türk Gençlik Şöleninin açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç, Atatürk’ün ‘Türk Çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ sözlerine atıfta bulunarak şöyle konuştu:  "Biz büyük Türk milletiyiz. Avrupa’yı rehin alan Atilla biziz. Çin sarayını 40 çerisiyle basan Kürşad yine biziz. Malazgirt’te Bizans ordusunu yok eden Sultan Alparslan da, Haçlı ordusunu Hatay’a kadar kovalayan Kılıç Arslan da biziz. Kosova’da Yıldırım Bayezid, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Han, Mohaç’ta Kanuni Sultan Süleyman Han biziz. Matematikte Harezmi, tıpta İbn-i Sina, coğrafyada Piri Reis biziz. Türk Devleti’ni 33 yıl ayakta tutan Abdülhamit Han da biziz. Türk Devleti’ni ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk da biziz, Türk Devleti’ni böldürmeyen Başbuğ Alparslan Türkeş biziz. Biz Büyük Türk Milletiyiz”

Türk gençliği, Türk tarihini çok iyi öğrenmek ve bilmek mecburiyetindedir diyen Aktunç, Türkiye’de milli kalmayı başarabilmiş tek gençlik kuruluşunun Ülkü Ocakları olduğunu kaydetti.

whatsapp-image-2018-11-26-at-16-49-33KILAVUZ KÜRSÜDE

Aktunç’un ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in en büyük iki eserinin olduğunu vurgulayarak bunlardan birisinin Ülkü Ocakları diğerini ise MHP olduğu belirtti. Kılavuz şöyle devam etti: “Rahmetli Başbuğumuz ve rahmetli büyüklerimiz Ülkü Ocaklarını kurarken Türk gençliğini ilim, iman, ahlak ve ülkü esasında yetiştirerek insani ve ahlaki değerlerle buluşturup her türlü yabancı fikirlerden, kötü alışkanlıklardan yanlış ortamlardan uzak tutmak maksadıyla Ülkü Ocaklarını kurmuştur. Ve Allah hamd olsun ki Ülkü Ocaklarından sayısız ağabeylerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz yetişmiştir”

Türk ve İslam Dünyasında yaşanan sorunları da dikkati çeken Olcay Kılavuz, kan va gözyaşının hep İslam dünyasında olduğunu, mazlum ve mağdur milletlerin ise Türk Milleti’ne güvendiğine işaret etti.
Konuşma sonrası Kazım Erdi Aktunç, Klıvazu’a güzel bir tablo hediye etti.

whatsapp-image-2018-11-26-at-16-49-34PLAKETLERİ KLAVUZ VERDİ

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı’nın Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun 101 yılı münasebetiyle gerçekleştirdiği Başbuğ Alparslan Türkeş şiir ve kompozisyon yarışmasında en iyi kompozisyon ödülünü Kağıthane İlçe Başkanlığından İbrahim Daş, şiir ödülünü İbrahim Şaşma Olcay Kılavuzu’un elinden aldı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Türkiye ve Uluslararası alanda başarı gösteren Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığımızın mensubu sporculara plaketlerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ülkü Ocakları İlçe Başkanları da Kılavuz’un elinden teşekkür plaketleri aldı.

whatsapp-image-2018-11-26-at-16-49-32GRUP ORHUN, OSMAN ÖZTUNÇ VE ALİ KINIK KONSERİ

Coşkulu kalabalığa ilk konseri Grup Orhun verdi. Grup Orhun salondakileri coştururken, davetliler müziğe eşlik etti. Ardından Osman Öztunç sahneye gelerek sevilen parçaları ile 20 bin kişiyi coşturdu. Öztunç’tan sonra Ali Kınık sahneye çıktı ve salondakileri adeta mest etti. Sanatçıya sık sık eşlik eden misafirler, usta sanatçıyı sık sık alkış yağmuruna tuttu.