Görev yaptığı Diyarbakır’dan Adana’ya 217 kilo 250 gram esrar getirirken yakalanıp tutuklanan infaz koruma memuru Veysi O. Hakkında 20 yıla kadar hapis, 20 bin güne kadar da adli para cezası ile cezalandırılması için dava açıldı.

Adana girişinde 11 Mart’ta şüphe üzerine durdurulan infaz koruma memuru Veysi O.’nun (49) kullandığı kamyonette yapılan aramada 85 pakette toplam 217 kilogram 250 gram esrar ele geçirilmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, infaz koruma memuru Veysi O. Hakkında ‘Uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan iddianame hazırladı. Savcı, Veysi O.’nun 20 yıl hapis, 20 bin güne kadar da adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi. Veysi O.’ya uyuşturucuyu nakletmesi için verdiği iddia edilen D.A. ve V.E. hakkında ise ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti. Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

SÖZCÜ SÖZCÜ


İddianamede, emniyet müdürlüğü görevlilerince önleme araması kararına istinaden yapılan çalışma sırasında Veysi O.’nun kullandığı 21 AT 478 plakalı aracın durdurulduğu, Veysi O.’nun polis memurlarına infaz koruma memuru olduğunu aracın da resmi araç olduğunu söylediği belirtildi. Veysi O.’nun tedirgin tavırları ve dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine araçta yapılan aramada 217 kilogram 250 gram esrar ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, Veysi O.’nun uyuşturucu madde taşıdığı aracın Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu’na tahsisli olduğu ve araca da başka kuruma ait aracın plakasını taktığına dikkat çekildi.

İddianamede Veysi O.’nun savunmasına da yer verildi. Uyuşturucu maddeyi kendisine D.A. isimli kişinin 60 bin lira karşılığında nakletmeyi teklif ettiğini ve kendisinin de borçları olduğu için kabul ettiğini ifade eden Veysi O.’nun olaydan yaklaşık bir ay önce de yine cezaevi aracı ile 25 bin lira karşılığında Mersin’e uyuşturucu madde taşıdığını ve pişman olduğunu söylediği kaydedildi.
Olaydan sonra açığa alınan sanık infaz koruma memuru Veysi O., önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.