Anneler Gününüz kutlu olsun. Anneler Günü geldi, birçok kişi Anneler Günü dolayısıyla annelerini yalnız bırakmamak için yollarda. Anneler için özel anlam ifade içeren bu günde, annelerine uzak olanlar için derlediğimiz Anneler Günü mesajları, Anneler Günü şiirleri ve Anneler Günü sözleriyle annenizin gönlünü alabilir, onu mutlu edebilirsiniz.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)
shutterstock_580614046

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI


Anneniz için duygu dolu Anneler Günü mesajları arıyorsanız doğru adrestesiniz. Anneler Günü şiirleri ve Anneler Günü sözleriyle annenizin gönlünü alabilir, onu mutlu edebilirsiniz. Bizi yetiştiren annelerimizin emeklerine karşılık vermek için bir gün yetmez elbette. Tüm dünyada kutlanan Anneler Gününde sizler de annenizi mutlu etmek için mesajlar, sözler ve şiirler kullanabilirsiniz.

* Gökyüzünden bir yıldız kayar dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim anneciğim.

* Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.

*Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

*Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

*Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.

* Annem senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum.

* Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın.. en aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun annem.

* Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun..

* Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim.. Başımı dizlerine koymaya geldim.

* Karşılıksız tek sevgi ananın çocuğuna duyduğu sevgidir. Ben kendi çocuklarımda senin sevgini buldum. Ve seni ne çok sevdiğimi bir daha anladım. İyi ki seninle varım annem. Ellerinden öperim.

* Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem. Hakkını nasıl öderim… Başımı dizlerine koymaya geldim.

* Bana hayat veren ve hayatı öğreten biricik anneme sevgilerimle..
anneler-gunu

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ ŞİİRLERİ

Aşık Veysel Şatıroğlu – Anama

Emzirdi salladı uyuttu Anam

Doğurdu beni Sivas ilinde

Sivralan Köyünde tarla yolunda

Azığı sırtında orak elinde

Taşlı tarlalarda avuttu Anam

Ben yürürdüm Anam bakar gülerdi

Huysuzluk edersem kalkar döverdi

Hemen kucaklayıp okşar severdi

Çirkin huylarımı soyuttu Anam

Çocuğudum Anam bana ders verdi

Okumamı çalışmamı ön gördü

Milletine bağlı ol da dur derdi

Vatan sevgisini giyitti Anam

Tükenmez borcum var Anama benim

Onun varlığından oldu bedenim

Kimi köylü kızı kimisi hanım

Ta ezel tarihte kayıtlı Anam

Veysel der kopar mı Analar bağı

Analar doğurmuş ağayı beyi

İşte budur sözlerimin gerçeği

Okuttu öğretti büyüttü Anam
anneler-gunu2

Faruk Nafiz Çamlıbel – Anne

Uyusun da büyüsün

derdin büyüdüm anne.

Bana o ak sütünden

Verdin, büyüdüm anne.

Uykuma yıldızları

Serdin , büyüdüm anne.

Anne güzelliğine

Erdin, büyüdüm anne.

[old_news_related_template title="İnce'den Anneler Günü'nde Zübeyde Hanım'a ziyaret" desc="CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Anneler Günü dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın anıt mezarını ziyaret edip, dua etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/resimid_4985651_16_9_1526205928.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/inceden-anneler-gununde-zubeyde-hanima-ziyaret-2404569/"]

[old_news_related_template title="Anneler Günü hediyeleri..." desc="Anneler Günü bu sene 13 Mayıs Pazar gününe yani yarına denk geliyor. Anneler Günü şiirleri ve Anneler Günü sözleriyle annenizin gönlünü alabilir, onu mutlu edebilirsiniz. Anneler Günü için alabileceğiniz hediyelere dair ayrıntılar da haberimizde yer almakta. Anneler Günü için henüz bir plan yapmadıysanız annenizi mutlu edebileceğiniz Anneler Günü planlarına dair fikir verecek detayları da haberimizde bulabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/anneler-gucu-mesajlari-siirleri_16_9_1526106948.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/anneler-gunu-kutlama-mesajlari-anneler-gunu-ne-zaman-iste-anneler-gunu-hediyeleri-sozleri-ve-siirleri-2402831/"]

ANNELER GÜNÜ NASIL BAŞLADI?

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.