Acısıyla tatlısıyla 2018 yılı geride kalıyor. Kimi geçen bir yılın muhasebesini yaparken kimileri ise yeni bir yılı en güzel şekilde karşılamak için hazırlıklara başladı. 31 Aralık Pazartesi akşamı için planlar yapılırken merak edilen soru ise hangi günlerin resmi tatil olduğu... Öğrenciler, öğretmenler, memurlar, anne babalar merak ediyor: 31 Aralık Pazartesi resmi tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İşte ayrıntılar...

YILBAŞI KAÇ GÜN TATİL? 31 ARALIK TATİL Mİ?

Yılın ilk günü 1 Ocak resmi tatil günü. Öncesinde yani 31 Aralık Pazartesi resmi tatil değil. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem çalışanlar hem de öğrenciler 1 gün tatil yapacak.

[old_news_related_template title="Hastaneler, PTT, eczaneler, kargolar ve bankalar açık mı? 31 Aralık 2018 Pazartesi resmi tatil mi?" desc="Bu yıl 31 Aralık, pazartesi gününe denk geliyor. 1 Ocak yılbaşı tatilinden bir önceki gün olan 31 Aralık 2018'de okullar, hastaneler, PTT, eczaneler, kargolar ve bankalar açık mı? 31 Aralık Pazartesi resmi tatil mi? yarın okullar tatil mi? Hangi kurumlar tatil yapacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/31-aralik-tatil-mi-4_16_9_1546162488.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/31-aralik-2018-resmi-tatil-mi-okullar-hastaneler-ptt-eczaneler-kargolar-ve-bankalar-acik-mi-2920741/"]

YILBAŞINDA BU YOLLAR KAPALI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı önlemleri kapsamında Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'e çıkan yolların araç trafiğine kapatılacağını açıkladı. Yapılan son dakika açıklamasında, "Pazartesi günü Beyoğlu İstiklal Caddesi ve bu caddeye çıkan yollar saat 15.00'dan, Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar ile diğer yollar saat 19.00'dan, Beşiktaş ilçesindeki yollar 15.00'dan, Şişli ilçesindeki yollar saat 16.00'dan, Kadıköy ilçesindeki yollar saat 17.00'dan itibaren tedbirlerin sona ermesine kadar kapatılacaktır" denildi.

YILBAŞI KUTLAMALARI

Miladi takvim başlangıcı olan yılbaşı kutlamaları ile Noel kutlamaları tarihlerinin yakın olması sebebiyle sıkça karıştırılıyor.

Noel Bayramı, her yıl 25 Aralık’ta kutlanıyor. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arefesiyle başlıyor ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam ediyor.

Noel, Hristiyanlar tarafından "kurtarıcı Mesih" olarak kabul edilen Hz.İsa'nın doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı bayramdır.

[old_news_related_template title="Seyahatseverlerden 'Noel Pazarları' turuna yoğun ilgi" desc="Türkiye’nin ünlü seyahat yazarlarından, profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç ile tecrübeli gezginler Serda Büyükkoyuncu ve Bahar Akıncı dünyanın sıra dışı rotalarını keşfetmeye devam ediyor. Kışın Avrupa’nın en iç ısıtan manzaralarının tadını çıkarmak isteyenler Cruise Brands’in “Ren Nehri ve Noel Pazarları” turunu tercih ediyor. “Ren Nehri ve Noel Pazarları”, ilham verici bir cruise turu için en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Nehir turları, devasa büyüklükteki cruise gemilerinden farklı olarak butik bir gemiyle gerçekleşiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/n3-1_16_9_1539938531.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/seyahatseverlerden-noel-pazarlari-turuna-yogun-ilgi/"]

 

[old_news_related_template title="Yılbaşında hava durumu nasıl olacak?" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu açıklaması yayınlandı. Buna göre; yeni yılın ilk haftasında hava sıcaklığı Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İşte yurtta hava durumu hakkında ayrıntılı bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kar-shutterstock-5_16_9_1546187824.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-aciklamasi-yilbasinda-hava-durumu-nasil-olacak-2922995/"]

YENİ YIL MESAJLARI

Yeni yılın sana neşe ve mutluluk getirmesi dileğiyle.... en içten sevgilerimle..

Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar...

Sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yіne de sevgі dolu nіce yıllara!

Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice yıllara!

Yeni yılda tüm dargınlıkların bitmesi ve barış içinde yaşanması dileğiyle...

Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar hep senin olsun. Mutlu yıllar!

2019 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!

Koskoca bir yıl daha bitti, keyifli ve gülümseme dolu bir yeni yıl dilerim...

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu yıllar!

Mutluluk bankasının sevgi şubesinde, 2019 no'lu hesabınıza, 365 gün daha yatırılmıştır. Mutlu bir şekilde harcamanız dileğiyle..