Hazırlanan iddianameye göre, 14 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen olayda Ebru O. diş tedavisi olduktan sonra Esenyurt Cumhuriyet Medyanı alt geçidini kullandı. Bu esnada arkasından gelen sanık Mert O., müşteki Ebru O.'yu arkasından tutarak yüzünü kapatıp öpmeye çalıştı. Ebru O.'yu duvara yaslayıp dudağından öptüğü esnada genç kadın sanığın dilini kopardı ancak taciz bir süre daha devam etti. Ebru O.'nun direnmesiyle olay yerinden kaçan sanık Mert O., kız arkadaşı sandığını ve sürpriz yapmak için böyle bir şey yaptığını söyledi. Sanığın cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AVUKAT: “MAĞDUR KIZ ARKADAŞINA ÇOK BENZİYOR”


Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mert O. ve müşteki Ebru O. katılmazken, tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Mert O.’nun avukatı Beyza Toprak, sanığın kanser tedavisi gördüğü için duruşmaya katılamadığını, müvekkilinin kız arkadaşının fotoğraflarını mahkemeye sunarak savunmasına başladı. Avukat Toprak, “Mağdur ve sanığın kız arkadaşının resmi karşılaştırıldığında çok benzediği görülecektir. Olayda sanığın dili koptuktan sonra da cinsel saldırıya devam edildiği söyleniyor ancak bu durum hayatın olağan akışına uygun değildir” diye konuştu.

İYİ HAL GÖZ ÖNÜNE ALINDI


Mahkeme heyeti, sanık Mert O.’un “Cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığını ihlal edilmesi” suçu sabit olduğundan suçun işleniş biçimi ve mağdur Ebru O. üzerindeki yarattığı etki göze alarak 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, sanığın duruşmadaki iyi halini de dikkate alarak cezasının 4 yıl 2 ay hapis cezasına düşürülmesine karar verdi.