Yapılan bu çalışma sayesinde gece sürüşleri daha güvenli hale geleceğe benziyor. Alman mühendisler yaptıkları çalışma sonucunda ortaya led teknolojisinden oluşan IQ.Light LED Matrix sistemini geliştirdiler. BU sistem otomotiv sektöründeki aydınlatma teknolojilerinin geldiği son nokta diyebiliriz.

db2018au02454_medium

Bu yeni sistemin sürücülere kazandırdıkları ise güvenlik başlığı altında kullanılabilir. Otomobilinizle seyahat halindeyken araç üzerine yerleştirilmiş olan kamera trafik levhalarını ya da tehlikeli durumları mili saniyeler içerisinde fark ediyor. Fark ettiği durumu da özellikle yeni Touareg ile gelen gece görüş sürüş ekranına, gösterge tablosuna yansıtıyor. Bunun haricinde farlar tehlikeli olduğunu düşündüğü hareketli ya da hareketsiz cismi daha fazla aydınlatarak onu görmenize yardımcı oluyor.

db2018au02455_medium

Şerit çizgilerinin görülmediği durumlarda farlar size şerit çizgisi varmış gibi yolu aydınlatıyor.

db2018au02465_medium

Dinamik Aydınlatma Asistanı, farların bu özelliği sayesinde sürekli olarak uzun hüzmeli farlarla seyahat edebiliyorsunuz. Karşıdan bir başka araç geldiğinde ise, gelen aracın olduğu kısım karartılıyor ve diğer kısımlar aydınlatılmaya devam ediyor. Böylelikle uzun far konforunuzu karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeden ve sürekli olarak kullanabiliyorsunuz.

db2018au02459_medium

Gece görüş, IQ.Led Matrix farların ekstra olarak kazandırdığı en yeni özelliği ise gece görüş. Bu sistem farlarla entegre olarak çalışan gece görüş kamerasıyla gerçekleşiyor. Gece kamerası karanlık içerisinde bir hayvan, insan ya da tehlikeli bir durum gördüğünde sizi gösterge tablosu üzerinden görsel olarak uyarıyor.

db2018au02461_medium

LED matrix lambalar ise bu teknolojinin geleceği son nokta diye nitelendirilebilir. Bu sistem sayesinde otomobiller yere yansıttıkları şekillerle karşılıklı olarak iletişim kurmamızı sağlayacak. Örneğin aracınızı park ederken park çizgileri yokken bu sistem sayesinde park çizgileri olacak.

db2018au02460_medium

IQ.Light LED Matrix'in çalışma sistemi, hızınıza göre değişen farklı uyarı sistemleri de var. 50 km/s hızla giderken şehir içinde kullanılması gereken uyarıları ve aydınlatma hüzmesini kullanıcısına sunan sistem şehirler arası veya köy yollarında aydınlatma derecesini azaltıyor.

db2018au02464_medium

Maskeleme sistemi sayesinde diğer kullanıcılara zarar vermeden seyahat etmenizi sağlıyor. Araç geçerken verdiğiniz sinyali yere yansıtıp etrafınızdaki sürücüleri uyarabiliyor ya da arkanızdaki veya önünüzdeki sürücülere yol verdiğinizde onları bilgilendirebiliyor.