Çin, Porsche Macan'ın en çok satılan pazarı olarak öne çıkıyor. Pazara girdiği 2014 yılından itibaren marka 100 bin adedin üzerinde otomobil satışını gerçekleştirmiş durumda. Özellikle Macan, bu satışların gerçekleşmesinde oldukça popüler durumda. Marka da bu popülerliği göz önünde bulundurarak yeni Macan üretimine biran önce başladı.

high_macan_leipzig_2018_porsche_ag-1-kopya

Eylül ayının başlangıcıyla birlikte günde 420 adet Macan üretimi gerçekleştirmeyi hedefleyen bu hedeften bir kaç gün sonra da üretim adedini arttırmayı planlıyor.

high_macan_leipzig_2018_porsche_ag-kopya

2014 yılından itibaren 350 bin adet Macan teslim eden Porsche'nin yönetim kurulu üyesi Gerd Rupp, "Porsche'nin Leipzig fabrikası için Macan en başarılı modellerimiz arasında. 2011 yılında oluşturulan bu model radikal bir başlangıcın ürünüydü. Kompakt SUV üretimi için genişletilen fabrikamızda gövde parçalarını ve boya işlemini gerçekleştiriyoruz. Şubat 2014 yılından itibaren yıllık üretim kapasitemiz 40 bin adet! Bugün ise yıllık 90 bin adet üretim gerçekleştirip tüm dünyaya gönderim yapıyoruz ve 2014 yılından beridir yaklaşık 350 bin adet komapt SUV modelimizi dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizle buluşturduk" açıklamasını yaptı!

high_macan_leipzig_2018_porsche_ag-2-kopya

Metalik Mamba Yeşili rengi, yapılan araştırmalar sonucunda otomobilin daha sportif ve daha modern gözüktüğünü ortaya çıkarmış. Tamamıyla yeniden tasarlanan arka kısım ve stop farları otomobilin bir önceki jenerasyondan ne kadar farklı olduğunu gösteriyor.