Polisin, villalarında Cemal Kaşıkçı’nın yitik cesedini aradığı zengin Araplar, oylarını kime verecekler?
Villalar kaçak yapılmış.
İktidar “İmar Barışı” çıkardı.
Böylece “İmar Barışı” yasasıyla 8.5 milyon konut sahibi ile birlikte zengin Arap villaları da Yalova şehrine karşı giriştikleri savaşta “Allah... Allah...” nidalarıyla galip çıktılar. Biliyorsunuz barış olması için bir savaş yapılmış olması gerekir. Bu nedenle “kente karşı işlenmiş suçları silme yasasının adını İmar Barışı” koydular. Zengin villacı Arap, TC vatandaşı değil; “oy kullanamaz” demeyin. İktidar partisi AKP, onun da yasasını çıkardı ve “250 bin dolar değerinde konut alana Türk vatandaşlığı” verdi.

★★★

Vuranı ve vurduranı belli gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin arandığı zengin Arap villalarının değeri nereden baksan 100 TC vatandaşlığı hak ediyor.
Üste para bile kalıyor.
İmar Barışı” adlı ekleme yasa maddesi 2018 yılı Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sadece 1 ay önce (Mayıs) çıkartıldı.
Seçimler oldu.
Oylar geldi.
Kente karşı giriştikleri savaşı affettirmek isteyenlerin başvuracakları son tarih 2018 yılı Ekim ayıydı.
2 ay daha uzatıldı.
Çünkü önümüzde belediye seçimleri var ve “iktidar partisi kente karşı savaş ilan etmişlerin oylarını” yine istiyor.

★★★

Bugüne kadar 8.5 milyon yapının sahibi, barıştan yararlanıp “Yapı Kullanım İzin Belgeleri’ni” aldılar. Deprem yönetmeliğine aykırı yapılmış binalar. Elektrik, su, doğalgaz, yangın tesisatları mevzuatına aykırı yapılar. Projelere uygun yapılmayan; fazla kat çıkmış, balkon uzatmış, kot farkı avantacılığı yapmış tüm inşaatlar. İlgili belediye veya yapı denetim firmasının hiçbir denetimine girmeden dikilmiş binalar. Hatta belediye ve Hazine arazileri üzerine kondurulmuş kaçak yapılar. İşte polisin içinde Cemal Kaşıkçı’nın yitik cesedini aradığı zengin Arap villaları da bu “İmar Barışı” içine girdi.

★★★

Kente savaş açmamış.
Dürüst, yasaya saygılı.
Binası imara uygun.
Bunların sayısı da 8.5 milyon. Dürüst, yasaya saygılı, yaşadığı kente hürmet eden bu 8.5 milyona karşı büyük haksızlık ve adaletsizlik yapıldı.
Kimin umrunda!

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Üniversite öğrencisiyim trene binmeye korkuyorum!


“Ben 3 yıldır Edirne-İstanbul arası tren hattını kullanan bir öğrenciyim. Size Çorlu’da 25 kişinin hayatını yitirdiği kazadan sonra bu sene yaptığım 2 yolculuktan bahsedeceğim. 2 yolculuğum da ayakta geçti. İzdiham içerisinde insanlar, neredeyse, üst üste yolculuk yapıyoruz. Çoğunluğumuz öğrenci. Treni, güvenilir ve konforlu olduğundan değil ucuz olduğundan tercih ediyoruz. Ben 3 yıldır bu treni kullanıyorum, daha önce sağa sola yatmalar hiç olmuyordu. Şimdi oluyor. Korku içindeyim ama artan otobüs fiyatları bizleri mecbur kılıyor. Son yaptığım yolculukta trende çalışan görevliyle sohbet etme imkanı buldum. Kendisi bana CİMER’e şikayet edin bu rezilliği çekmeyin dedi. Hatta ayakta yorulmuştum tuvalete otururken gördü ve ‘bu durumun fotoğrafını dilekçene belge olsun diye ekle’ önerisinde bulundu. Ayberk Çalışkan”