Türkiye iki yıldır FETÖ belasıyla uğraşıyor...
Öyle kök-budak salmışlar ki, temizle temizle bitmiyor...
Bu arada FETÖ ile hiçbir ilgisi olmayan bir çok insan da mağdur ediliyor, uydurma iddialarla, iftira ve yalanlarla mahkemelerde süründürülüyor.
FETÖ’cüler arasında her meslekten insan var. Asker, polis, hâkim, savcı, profesör, doçent, öğretmen, işadamı, bürokrat, işçi, memur, gazeteci, fırıncı... Aklınıza ne gelirse... Fakat sadece siyasetçi yok! Olacak iş mi bu?
FETÖ’nün siyasi ayağı mutlaka var. Ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun dediği gibi “Ciddi bir araştırma yapılsa AKP’lilerin yüzde 60’ının, FETO ile ilişkili olduğu ortaya çıkar.”

* * *

Seçim meydanlarında İYİ Parti lideri Meral Akşener’i, işkembelerinden atarak “FETÖ’cü” diye suçluyorlardı.
İşte, bu iddiaların ispatı için bir fırsat!
İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray 19 Temmuz günü “FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması için” Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi ve bu doğrultuda Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi.
Verdi de ne oldu? Önerge Meclis Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Nedense AKP ve MHP’li vekiller “FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmasından korkuyor” görüntüsü içindeler!
Seçim meydanlarında atılan onca iftiranın tersine Meclis’te yaşanan bu tutarsızlık dikkat çekicidir.

* * *

Aytun Çıray önergesinde:
“FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması da dahil, bu hain yapılanmanın tüm yönleriyle araştırılması, devletin en kritik kurumlarının kadrolarında sistematik hızla teşkilatlanan FETÖ mensuplarının hedeflerine ulaşmak için, ordu, polis, yargı gibi kamu kurumlarında çalışan vatansever insanların kumpaslarla tasfiye edilmesini sağladığını hatırlattı.
İYİ Partili 20 milletvekilinin imzasını taşıyan Aytun Çıray’ın verdiği önergede, Araştırma Komisyonu’nun, ihanet çetesinin Amerika’da ikamet eden elebaşısı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi açısından da sağlam bir siyasi ve hukuki zemin hazırlanacağı belirtildi. Fakat...
AKP ve MHP milletvekilleri “Biz siyasi ayağın ortaya çıkartılmasını ve Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesini istemiyoruz” dercesine önergeyi reddettiler.
İktidarın FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele ettiğine inanmak mümkün değil!

Kaçak elektrikte birinciyiz!


Elektrik faturaları vatandaşın canını yakıyor. Ülkede o kadar çok kaçak elektrik kullanan var ki... Avrupa kaçak elektrik şampiyonu olduk!
Olan namuslu vatandaşlara oluyor, kaçak elektriklerin bedeli düzgün yurttaşların cebinden çıkıyor. Şirketler ve devlet kendi hatalarını yasalara saygılı vatandaşlara ödetiyorlar. Adalet bunun neresinde?
Peki, en çok hangi bölgelerde kaçak elektrik kullanılıyor?
Bu konunun uzmanı olan okurum Hayrettin Bey kaçağın bir dökümünü yaparak bana yollamış. En ilginç oranlar şöyle:
* Peygamberler şehri Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullananlar: Yüzde 70...
* Sahabeler şehri Diyarbakır’da kaçak elektrik kullananlar: Yüzde 67...
* Gâvur İzmir’de kaçak elektrik kullananlar: Yüzde 6.

TEBESSÜM

“Kocan bir kadınla şekerim”


İki kız arkadaş akşam yemeği için İstanbul’da bir restorana giderler. Lüks lokantaya vardıklarında garson hiç boş masa olmadığını söyleyerek “Bir saatten önce sizinle ilgilenemeyiz” der.
Bunun üzerine kızlardan biri “Ben şimdi masaları boşaltırım” diyerek cep telefonunu çıkartır.
Garson şaşırarak sorar:
“Nasıl boşaltırsın hanımefendi? Herkes daha yemeğin yarısında!”
Genç kız telefonunu açarak:
“Şimdi görürsün nasıl boşaltacağımı!” der ve herkesin duyacağı bir sesle konuşmaya başlar:
“Şekerim, az önce o restorana vardım. Bir âlem burası valla... Senin kocan da burada! Başka bir kadınla baş başa yemek yiyor. Önce sen zannettim ama, sen değilmişsin meğerse... Karşısında başka bir kadın var... Evet, evet, genç ve güzel bir kadın... Senin yerinde olsam hemen buraya gelir hesap sorarım!”
Genç kız bunları söyler söylemez çeşitli masalardaki 5 adam hızlıca toparlanıp kalkar, 2 adam ise fenalaşıp bayılır. Beş dakikada 7 masa boşalır!

GÜNÜN SÖZÜ


Toplum olarak bizim bulunmadığımız her yerde mutluluk vardır!

basliksiz-1

plusbanner2x