ABD Başkanı Donald Trump'tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "IŞİD'in kalıntılarıyla mücadeledeki son iki haftalık başarımız ve 20 mil güvenli bölge dahil tüm meselelerde nerede durduğumuzu bildirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, büyük ölçüde genişleme potansiyeli var." ifadelerine yer verdi.

trump-twet-erdoganla-gorustum

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Erdoğan, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin, NATO'da müttefiki olan ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlatmıştı.

[old_news_related_template title="Son dakika... ABD Başkanı Trump'tan küstah Türkiye açıklaması" desc="ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 'Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge oluşturulabilir. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum' ifadelerini kullandı. Türkiye'den Trump'a ilk yanıtı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın verdi. Kalın, Trump’a, “Kürtleri, PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmanın ölümcül bir hata olduğu” yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/trump-aa-1_16_9_1547437202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-abd-baskani-trumptan-kustah-turkiye-aciklamasi-3111343/"]

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Sanders, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirmişti. AA