Dün, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir operasyonuna karşı olduklarını açıklayan İran'da kafalar karışık... İran Dışişleri Bakanlığı dün, "Türk askerinin Suriye topraklarına girme ihtimali hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse insani ve maddi çok büyük bir zarara sebep olunacağına inanıyoruz. Dolayısıyla İran, herhangi bir askeri operasyona karşıdır" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden flaş bir açıklama yapıldı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Türkiye güney sınırındaki endişeleri konusunda haklı. Bizce bu endişeleri ortadan kaldırmak doğru yoldur. Amerikan askerleri bölgeden ayrılmalı, Suriye'deki Kürtler Suriye ordusunu desteklemelidir" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... İran'dan flaş Türkiye açıklaması" desc="Son 48 saat içerisinde Suriye sınırında gerçekleşen hareketlilik devam ederken Tahran yönetimi flaş bir açıklama yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı, 'İran, Türk ordusunun Suriye'deki herhangi bir operasyonuna karşıdır' ifadesini kullandı. Hemen ardından Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise gelişmelere ilişkin ne ABD ne de Türkiye tarafından bilgilendirildiklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/08/iecrop/shutterstock_1008263380_16_9_1570535591.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-irandan-flas-turkiye-aciklamasi-2-5376841/"]