BİLSEM sınav sonuçları için beklenen an geldi çattı. MEB, BİLSEM sınav sonuçlarını 19 Nisan yani bugün açıklayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla düzenlenen BİLSEM sınavının sonuçları binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyor. Bakanlık, BİLSEM sınav sonuçları için belirlenen tarihi duyurdu. Peki BİLSEM sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı...

MEB BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

BİLSEM KAYITLARI YAPILAN ÖĞRENCİLER NASIL BİR EĞİTİM ALACAK?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon),

b) Destek Eğitimi;
1) İletişim Becerileri,
2) Grupla Çalışma Teknikleri,
3) Öğrenme Yöntemleri,
4) Problem Çözme Teknikleri,
5) Bilimsel Araştırma Teknikleri,
6) Yabancı Dil,
7) Bilgisayar,
8) Sosyal Etkinlikler,

c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme,

ç) Özel Yetenekleri Geliştirme,

d) Proje Üretimi/Yönetimi

alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar. Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Öğrenciler program aşamalarındaki performans, istek, gayretli olmalarına ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili yaklaşıyor.." desc="Okulların kapanacağı tarih merakla bekleniyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı devam ederken öğrenci, öğretmen ve veliler de bir yandan “Yaz tatili ne zaman başlayacak?”, “Okullar ne zaman kapanacak” sorularının cevabını aramaya başladı. Yaz tatili yaklaşırken okulların kapanacağı tarih haberimizde yer alıyor. İşte öğrencilerin ve öğremenlerin büyük ilgiyle bekledikleri tarih..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/18/iecrop/basliksiz-1-63_16_9_1552897436_16_9_1553584867_16_9_1555567092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/okullar-ne-zaman-kapanacak-yaz-tatili-yaklasiyor-iste-okullarin-kapanacagi-tarih-4470374/"]