Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği VGM burs sonuçları açıklandı. 13 Ekim'de yükseköğrenim öğrencileri 250 TL destek, yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencileri ise 500 TL destek alabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan burs başvurusunda bulunmuştu. Peki VGM burs başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? VGM bursları ne kadar? İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları hakkında bilinmesi gerekenler…

VGM BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

VGM BURSLARI NASIL ALINACAK?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler.

vgm-burs-basvuru_16_9_1537873916_16_9_1541834164

BURS YARDIMI NE KADAR?

Ortaöğretim için; 2018 – 2019 öğretim döneminde burs almaya hak kazanan öğrencilere, her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,0 TL burs yardımı yapılacak.

Yükseköğretim için; 2018 – 2019 öğretim döneminde burs almaya hak kazanan öğrencilere, her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,0 TL burs yardımı yapılacak.

[old_news_related_template title="KYK bursları ne zaman yatacak? KYK ayın kaçında yatıyor?" desc="KYK bursları ne zaman yatacak öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Burs almaya hak kazananlar öğrencileri sevindirecek haber geldi. Burs almaya hak kazanıp, taahhütnamelerini onaylatan öğrenciler 'Burs ücretleri ne zaman yatacak?' sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/kyk-burs-sozcu-ne-zaman_16_9_1543812754_16_9_1546633767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/kyk-burslari-ne-zaman-yatacak-kyk-ayin-kacinda-yatiyor-2994388/"]

KİMLER BURSLARDAN YARARLANAMAYACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre; Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Yabancı uyruklu öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, Ek süre öğrenim gören öğrencilere, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere. Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre; Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye'ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %5'i kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.